Városlista
2022. december 7, szerda - Ambrus

Hírek

2017. Április 28. 13:37, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A tervezettnél tovább tart a forgalomkorlátozás a Fő téren

A tervezettnél tovább tart a forgalomkorlátozás a Fő téren

Azt tervezték, hogy ma már megnyithatják az autósforgalom számára a lezárt szakaszt, de munka közben kiderült, célszerűbb, ha nagyobb felületeket javítanak ki.

- A hónap elején elég komoly havazás volt, ami nem segítette a munkavégzést, hiszen elég nagy hideggel járt együtt. Egyrészt ez is akadályozza a garanciális javítások befejezését, másrészt a kivitelező, miután elkezdte a kövek felszedését, illetve a fugázást, azt tapasztalta, hogy célszerűbb nagyobb területet megjavítani, így hosszabb ideig nem lesz szükség újabb karbantartási munkákra - mondta el Molnár István, a Városfejlesztési Osztály vezetője.

A garanciális javítást végző kivitelező cég vezérigazgatója elmondta, három helyen dolgoznak a téren. Már végeztek a Korvin utcai csomópontnál található, megsüllyedt folyóka újjáépítésével, csakúgy, mint a forgalom által használt utak kövei közti fuga javításával. - Úgy terveztük, hogy a fugák mintegy 30 százalékát kell kicserélnünk, szemrevételezéssel előzetesen ez így látszott. Amikor elkezdtük kivágni a rossz fugákat, kiderült, hogy célszerű kicserélni valamennyi fugát. Nagyobb szilárdságú anyagot használtunk, bízunk benne, hogy tartósabb is lesz - mondta el Vörös László.

Az Esterházy-kastély és a Nagytemplom között található forgalomlassító sziget köveinek felszedésekor kiderült, hogy a térkő alatti ágyazó anyag elmorzsolódott. - A terveknek megfelelően kőzúzalékot használtunk az építéskor, mely folyamatosan morzsolódott. Az a döntés született, hogy az egész területet felszedjük, lebetonozzuk, majd újrakövezzük - mondta el a vezérigazgató hozzátéve, a kötési idő miatt jelentősen meghosszabbodik az útlezárás. Az egyik oldallal már végeztek, de 6-7 napos kötési idő után tudják csak folytatni a munkát az út túloldalán. Vörös László az autósokat arra kéri, hogy a forgalomkorlátozás alatt is tartsák be a közlekedési szabályokat. A munkálatokkal legkorábban május közepéig végeznek, de rossz idő esetén csak május végétől vehetik újra birtokba az autósok a Fő tér útjait.

A Fő térre öt év garanciát vállalt a kivitelező, amely jövőre jár le.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 07. 18:30, szerda | Helyi

Ajándékot osztott a rendőrség mikulása Pápán

Diákokat és gépjárművezetőket is megajándékoztak a rendőrök Pápán.

2022. December 07. 14:58, szerda | Helyi

Ezúttal Pápán emelkedett a magasba a rendőrségi drón

Látott is szabálytalankodókat a magasból.

2022. December 07. 08:45, szerda | Helyi

Karácsony előtt az online csalók is aktívabbak - Ezekre figyeljen, hogy ne kerüljön bajba!

A Pápai Rendőrkapitányság az ádventi időszakban is óvatosságra inti a bankszámla-tulajdonosokat.

2022. December 05. 16:59, hétfő | Helyi

Ismerősétől lopott gázolajat, a rendőrök elfogták a szanyi férfit

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a bejelentést követő másfél órán belül kutatást tartottak az elkövetőnél.