Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Április 13. 10:18, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Másfél hétre lezárják a Fő teret

Másfél hétre lezárják a Fő teret

Egy folyóka és több tíz térkő süllyedt meg, illetve tört össze, ezeket javítják ki. Április 18-án veszi kezdetét a lezárás és nagyjából tíz napig lesz érvényben.

- A Fő téren megépített burkolatok az idő múlásával folyamatosan romlanak, mely nem kikerülhető probléma. Amikor kritikus szintet ér el a hibák száma, jelezzük ezeket a kivitelezőnek, aki garancia keretében kijavítja a burkolatot - kezdte a sajtó tájékoztatását Molnár István. A városfejlesztési osztályvezetőtől megtudtuk, két szakaszt érintenek a karbantartási munkálatok, egyrészt a Korvin utcai ívet, ahol megsüllyedt a folyóka, valamint az Esterházy-kastély és a Nagytemplom közötti útszakaszt, ahol a burkolat tört össze több helyen. Azon kérdésünkre, hogy négy évvel ezelőtt, amikor az autósok is birtokba vehették a megújított Fő teret, úgy tervezték-e, hogy 4-5 évente felújításra szorul majd a burkolat, Molnár István a következő választ adta: - Nem felújításról beszélünk ebben az esetben, hanem javításról. Bármelyik utat, ha megnézik az országban, legyen az autópálya, vagy mellékút, mindenhol javítások vannak. Jelentős forgalom halad át a Fő téren, illetve az áthaladó autóbuszok tengelyterhelése is szétnyomja a köveket, mivel elhelyezkedésül olyan, ezért folyamatosan mozognak. Az út egy olyan szerkezet, amely a terhelés folyamán romlik - fogalmazott az osztályvezető.

Vörös László, a kivitelező cég vezérigazgatója elmondta, a Korvin utca és a Fő tér kereszteződésében megsüllyedt folyóka egy részét kiemelik, majd javítás után visszateszik a térköveket. Nagyjából egy napos munkáról van szó, viszont teljes lezárásra lesz szükség a beton kötési idejében is, mivel korábbi javításoknál az okozott problémát, hogy nem tudták megvárni ezt az időt és visszaengedték az útra a forgalmat és újra rongálódott a folyóka. A másik javítás a Szent István út és a Gróf út közötti térkővel burkolt részen zajlik majd. Itt néhány tíz darab kő lazult meg, ugyanazok, melyeket korábban javítottunk, de ez esetben is az okozott gondot, hogy nem volt lehetőség kivárni a kötési időt. Ezen a szakaszon fél pályás útlezárás lesz érvényben, lámpás forgalomirányítás mellet. Vörös László türelmet kér a gépjárművezetőktől. A lezárás április 18-án kezdődik és nagyjából tíz napig lesz érvényben. Aki teheti, kerülje el az érintet útszakaszt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.