Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Március 13. 12:23, szerda | PR

A Te családod számára milyen az ideális étkezőasztal?

A Te családod számára milyen az ideális étkezőasztal?

Az, hogy mekkora asztalra van szükségünk a reggelitől a vacsoráig, függ a konyha méretétől, de attól is, mekkora a család és milyenek az étkezési szokásaink.

Kisebbet és nagyobbat beszerezni is felesleges, de szerencsére vannak köztes megoldások: egy kihajtható étkezőasztal akár több funkciót is elláthat. Lássunk pár család-, étkezés- és asztaltípust!

A csak hazaugróknak: nem is asztal, és még csak nem is pult

Nem kevesen vannak, akiknek a hűtőjükben csak egy paradicsom és egy dobozos tej lapul, és legfeljebb csak egy kenyeret kennek meg a konyhában.
Az állandóan rohanó karriercsinálók, a megszállott étteremben étkezők és a lakásukat csak esetenként használók - és még sok más típus - számára valójában nincs is szükség étkezőasztalra. A mindig rohanó, vagy az ingázó emberek általában garzonkonyhával, vagy más helységgel egybenyitott konyhával is megelégszenek, amelyben egy lehajtható étkezőpult tökéletes megoldást jelent a reggeli kávé felhajtásához.
Amikor viszont valaki családon alapít vagy lassabb tempóra vált, hirtelen kevésnek bizonyulnak a konyha adottságai. Hiszen ez a helység az otthon lelke, és bizony kell egy asztal a letelepedéshez.

Akik ritkán esznek otthon: étkezőpult

Kielégítő lehet egy étkezőpult is, amely sokszor a konyhapult, tehát a munkafelület meghosszabbításaként szolgál.
Ott, ahol nincs több generációs család, akit le kell ültetni, csak egy-egy vendég, akivel a háziasszony vagy házigazda főzés közben cseveg, ez remek megoldás.
Az étkezőpult, ha a honyhapultból nyúlik ki, nagyszerű megoldás arra, hogy aki az ételt készíti, bekapcsolódhasson a beszélgetésekbe, vagy éppen szemmel tartsa az odaültetett gyerekeket. Kis lakásokban praktikus ez az asztal nélküli konyha kialakítás leginkább, és persze ott, ahol nincsenek nagy ebédek, vacsorák.

Kis család: többfunkciós étkezőasztal


Ahol már rendszeresen leülnek többen és együtt esznek, legyen akár egy lakóközösség vagy egy család, ott nagy szükség van egy asztalra. A baráti találkozók, családi étkezések elengedhetetlen része, hogy úgy ülhessünk, hogy mind lássuk egymást.
Egy 50-60 négyzetméteres otthonban a lakberendezők véleménye szerint már el lehet helyezni ezt a bútordarabot, csak esetleg nem a konyhában, hanem a nagyszobában.
Az ideális helykialakításhoz hozzátartozik, hogy plusz 65 cm hely kell egy asztal mellett, hogy a széket ki lehessen húzni, és 95 centi, hogy egy szék mellett el lehessen sétálni.

Nagy család: bővíthető étkezőasztal

Kevés olyan lakás vagy ház van, ahol egy tíz-húsz személyes asztal gond nélkül elfér, de ez szerencsére nem probléma, hiszen léteznek kihúzható, bővíthető asztalok.
Fa, fém, vagy akár üveg lapú verzióban is találunk többféle méretben használható asztalt, így bármilyen stílusú étkezőben, konyhában használhatunk ilyen darabot.
Nem érdemes lemondani a sokszemélyes közös étkezésekről, hiszen ha valaki próbálta, tudja, mennyire egyben tartja egy-egy jó ebéd a nagyobb családot, vagy éppen a baráti kört.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.