Városlista
2020. április 7, kedd - Herman

Hírek

2017. Szeptember 28. 12:57, csütörtök | PR

A pszichoterápia jelentősége

A pszichoterápia jelentősége

Kívülről látni magunkat nem olyan könnyű, mint amilyennek mi hisszük. Minden ember saját magával szemben szubjektív, ezért nehéz reálisan felmérni saját lelkiállapotunkat.

Néha szükségünk van egy külső tükörre, amely segít, hogy torzítás-mentesen lássuk magunkat. Segít észrevennünk viselkedésünk és kommunikációnk másokra gyakorolt hatásait, ezekről visszajelzést is kaphatunk. Többször kerülhetünk életünk során olyan helyzetbe, amelyben az addig bevált problémamegoldó stratégiák nem működnek tovább. Előfordulhat az is, hogy ugyanazzal a problémával küzdünk időről, időre. Gyakran még magunk számára sem tudjuk leírni pontosan mi az, ami bánt bennünket, ami miatt a közérzetünk sem jó. Ezeket tetőzhetik továbbá a munkahelyi-, párkapcsolati- és családi konfliktusok. A diszkomfort érzés, a megfoghatatlan megterhelő élethelyzetek, amelyek belső feszültséghez vezetnek, ilyenkor érdemes egy külső szakértőt bevonni, hogy mi is másképp lássuk a helyzetet, tudjunk mérlegelni. Könnyebben átgondolhassuk a helyzetet és megtehessük a számunkra megfelelő lépéseket.
Ha tartósan nem találjuk a helyünket a világban, szintén érdemes szakember segítségét kérni. Előfordulhat az is, hogy jelenlegi helyzetünkkel elégedetlenek vagyunk, és nem találunk kiutat, ilyenkor fontos a külső segítség. Tegyük meg az első lépéseket saját lelki nyugalmunk felé! A terápiás alkalmak növelik önismeretünket. Ennek hatására belső harmóniánk helyreáll, tudatosabban kezelhetjük a terápia lezárása után adódó nehéz helyzeteket. Ráláthatunk ezáltal saját érzéseinkre, mások szándékait is reálisabban mérhetjük fel és kezelhetjük. Az online pszichoterápiás konzultációnak számos előnye van, mindenek előtt kényelmes, hiszen otthonából nem kell kimozdulnia. Senkinek nem kell tudnia, hogy pszichológus segítségét veszi igénybe, ezért a szolgáltatás teljesen diszkrét. A kliensek dokumentációját az orvosi titoktartásnak megfelelő módon tárolják, maximális körültekintés mellett. Előnye a szolgáltatásnak még többek között, hogy gyors, nincs előjegyzési idő, várakozás, így a szakembert rövid időn belül elérheti és kezdődhet a konzultáció. Akinek videohívásra alkalmas eszköze van, illetve gyors internetkapcsolata, az máris elérheti a szolgáltatást. Lehetőség van akár szimpátia alapján is a terapeuta megválasztására.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 31. 14:25, kedd | PR

Kamat és a THM: A hitelfelvételek két legfontosabb mutatója

Az utóbbi néhány évben átalakultak a hitelfelvétellel kapcsolatos percepcióink. Már nem tartjuk “szitokszónak”, nem félünk tőle annyira, mint az előző nagy válság idején.