Városlista
2021. január 22, péntek - Vince

Hírek

2020. November 26. 12:36, csütörtök | Helyi
Forrás: Police.hu

A nők elleni erőszak megszüntetéséért

A nők elleni erőszak megszüntetéséért

A november 25-i világnap egyik fő üzenete, hogy senki ne legyen közömbös a környezetében élőkkel szemben.

Az ENSZ Közgyűlése november 25-ét nyilvánította a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napjává. A probléma – a nők elleni erőszak – minden társadalomban jelen van, azonban sok esetben rejtve marad félelem, szégyen vagy bizalmatlanság miatt. Az erőszak nemcsak a fizikai bántalmazásban, azaz a tettlegességben merül ki, hanem a szóbeli agresszió, a megfélemlítő, megalázó magatartás is ide tartozik.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a kapcsolati erőszak elleni fellépést és annak megelőzését. A bűnmegelőzési előadók a korai felismerés és megelőzés érdekében személyes tanácsadással és drámapedagógiai szakemberek bevonásával keresik fel a középiskolás fiatalokat, továbbá interaktív, figyelemfelhívó kiállításokat és rendezvényeket szerveznek a témában.

A jelenség elleni küzdelemben fontos, hogy az erőszak ne maradjon rejtve. A sértettek bántalmazás esetén a rendőrséghez, a családvédelmi vagy segélyszolgálatok felé fordulhatnak segítségért.

A világnap egyik legfontosabb üzenete, hogy ne legyünk közömbösek a környezetünkben élőkkel szemben, és ha családi vagy párkapcsolati erőszakról van tudomásunk, lehetőség szerint nyújtsunk segítséget az áldozatoknak, és legyünk támogató figyelemmel irántuk.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 21. 17:35, csütörtök | Helyi

22 katona tette le az esküjét Pápán

Alapkiképzésük befejezését követően - ünnepélyes körülmények között - huszonkét katona tette le esküjét január 21-én, csütörtökön az MH Pápa Bázisrepülőtéren.

2021. Január 21. 09:13, csütörtök | Helyi

Elhanyagolta befogadott kutyáját, állatkínzás miatt vádolják

Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy nő ellen, akinek kutyája a hónapokon át tartó elhanyagolás következtében végül súlyos állapotban került az állatvédők oltalma alá

2021. Január 20. 11:49, szerda | Helyi

Pápa évzáró ingatlanpiaci árai

Ha a 2020-as év ingatlanpiacán zajló eseményekre és behatásokra tekintünk vissza, igen mozgalmas évet összegezhetünk.

2021. Január 20. 11:38, szerda | Helyi

Pápán nyitják meg a Házasság Hete országos rendezvénysorozatot

A Házasság Hete országos rendezvénysorozat nyitó istentisztelete a Pápai Református Templomban lesz 2021. február 7-én, 10 órakor.