Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Április 29. 13:47, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

A Nagyváradi utcában kezdődnek az idei járdaépítések

A Nagyváradi utcában kezdődnek az idei járdaépítések

Úgy néz ki, hogy idén kevesebb pénz jut a pápai gyalogutak felújítására, mint tavaly, de a megígért évi 100 millió forintot tartja az önkormányzat.

Az Esterházy Ferenc Terv keretében tavaly 14 utcában újulhatott meg a járda, nagyjából 200 millió forintból. Az idei munkálatok a Nagyváradi utcában kezdődnek meg jövő héten, a folytatás tekintetében még nem tudott részleteket közölni Áldozó Tamás. - Célunk összefüggő járdahálózatok kialakítása, ennek megfelelően várhatóan a Bocsor környékén és a belvárosban fogunk tovább haladni. Amikor majd látni fogjuk, hogy mekkora összeg áll rendelkezésre, akkor döntünk a folytatásról - mondta el a polgármester hozzátéve, a Tókert párhuzamos utcái közül a Nagyváradi volt már csak az egyetlen, ahol rossz állapotú volt a járda. A városvezetés tervezi a tókerti forgalmi rend megváltoztatását is, a jobbkezes utcák helyett, a párhuzamos utcáknak alárendelnék a számozott utcákat. Ezzel kapcsolatban még egyeztetni fognak a lakosokkal.

Császár Endre, a városrész önkormányzati képviselője örömét fejezte ki, hogy a Tókertben egy újabb utcában újul meg a járda. Mint mondta, nem számítanak a lakók elégedetlenségére, mivel a tavalyi munkálatok során sem találkoztak ilyennel, az építők körültekintően végezték munkájuk, a lakók pedig tudomásul vették azokat az apróbb kellemetlenségeket, melyekkel az építkezések jártak, hisz ők is tisztában voltak azzal, hogy értük zajlanak a munkálatok.

Rádi Róbert, a kivitelező Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője elmondta, az utca minkét oldalán megújítják a járdát, csaknem 1700 méter hosszan, több mint 2000 négyzetméteren. A tavalyi évben alkalmazott Barabás térkőre esik idén is a választás, így egységes arculata lesz a város megújult járdáinak. A beruházás összköltsége nettó 30 millió forint, mely egységárát tekintve megegyezik a tavalyival.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.