Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Június 22. 08:28, péntek | Helyi sport
Forrás: Pápa-ma.hu, Infopapa.hu (Sz.Zs.)

A Lombard nem megy sehova!

A Lombard nem megy sehova!

A minden évben felreppenő pletykát, hogy az Új Lombard Sport Kft. más város futballcsapatát támogatná a jövőben, a csütörtöki képviselő-testületi ülésen újra megcáfolták.

Az ülésen Szemán György, a Lombard klubigazgatója számolt be a Lombard Pápa Termál FC tevékenységéről. A tájékoztatót 13 igennel elfogadták a képviselők. Az önkormányzat és a klub újabb 5 éves szerződést írt alá. Az ülést követő sajtótájékoztatón dr. Áldozó Tamás polgármester a következőket mondta:

- Bár egy pillanatig nem volt kétséges az, hogy az együttműködő partnerek szándéka mire irányul, azért szeretném, ha most visszakérdeznének azok a jól értesültek, akik tudni vélték, hogy Zalaegerszegen, Szombathelyen és Budapesten folytatja tovább ez a kft. a működését. Én azt gondolom, hogy az elmúlt nyolc évben korrekt partneri viszony alakult ki a két fél között. Olyan, amely nagyon hosszú távra meghatározza ezt az együttműködést. A két fél szándékai, akarata ebben az esetben is találkozott, így újabb öt évre kötöttük meg a szerződést. A támogatási összeg nem változott, továbbra is 55 millió forinttal támogatja a város NB/I-es szereplés esetén az Új Lombard Sport Kft-t. Maradt az eredmény centrikusság és a negyedéves elszámolási rendszer is, továbbá a város érvényesítheti a támogatási összeg csökkentését abban az esetben, ha a csapat nem az elvárt helyen, a 7-10. közötti helyen szerepel - mondta a polgármester.

A Pápa-ma cikke szerint Áldozó Tamás a sajtótájékoztatón hozzátette, a Lombard NB/I-es szereplése a látványsportágak társasági adó finanszírozásának köszönhetően több százmilliós lehetőséget jelent a pápai utánpótlás számára. Kifejtette, minden olyan közpénz, amit a város a Lombard támogatására költ el, többszörösen visszatérül a helyi utánpótlásnak, hisz abban az esetben, ha NB/I-es csapat utánpótlása pályázik társasági adóra, akkor az utánpótláskorú játékosonként 1 millió forintra pályázhat. Ha nem NB/I-es csapatról van szó, a pályázható legnagyobb összeg kettőszáz ezer forint/fő, tehát minden egyes utánpótláskori játékos esetén 800 ezer forint többletlehetőséget jelent évente az NB/I-es szereplés. Pápán hozzávetőlegesen kétszáz fiatal sportol, így 160 millió forint többletlehetőséget jelent ez a pápai fiataloknak.

Fotó: Naplo-online.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.