Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2017. Június 21. 14:05, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A legkeményebb katonáknak is komoly kihívás volt

A legkeményebb katonáknak is komoly kihívás volt

A mai napon rendezték meg a pápai Bázisrepülőtéren a Swietelsky Military Survival Run elnevezésű akadályfutást, melyen a katonák mellett a rendvédelmi erők kötelékébe tartozók vehettek részt.

- Mosolyt nem nagyon látni a célba beérők arcán, ami azt jelenti, hogy rettentően elfáradtak. Ennek örülök - mondta a verseny egyik szervezője hozzátéve, jókora elégedettséggel tölti el a versenyzőt, ha képes teljesíteni egy ilyen erősségű pályát. Lendvai Gábor szerint a pálya legnehezebb akadálya a tónál lévő úgynevezett t-rock kocka, amelyet egy daru segítségével a levegőbe emeltek. A tóból egy 3-4 méteres kötélen, majd a kockára szerelt falmászó kapaszkodókon kell felmászni, végül a vízbe ugrani. Ez komoly erőpróba, de a legnagyobb nehézség az, hogy a futást folyamatosan megtörik az akadályok, melyek sokat kivesznek a versenyzőkből.

Rekord számú, 218 versenyző regisztrált a mai napon, a magyarok mellett osztrák, román és belga katonák is rajthoz álltak.

Tamás Attila a Bázisrepülőtér kiszolgáló századának főtörzsőrmestere hiba nélkül ért célbe, a 45 év feletti kategóriában pedig megszerezte az első helyet. - Gratulálok a szervezőknek és a pályaépítőknek, kiváló munkát végeztek, nagyon kemény, de egyben élvezhető volt a futás - mondta el a versenyző hozzátéve, a vizes és saras akadályok nem okoztak neki gondot, leginkább a hordómászó feladattal gyűlt meg a baja. Tamás Attila a verseny "őshazájának" számító Belgiumban is rajthoz állhatott már két alkalommal. Mint mondta, a pápai versenypálya nehézségi szintje felér az ottani pályákéval.

Tóth Csaba Levente, a pápai bázis katonája szintén hibamentesen teljesítette a versenyt, két órán belüli idővel. Teljesítményéért átvehette a legjobb magyar katona különdíját. Nagyon izgalmasnak és kimerítőnek nevezte a túlélő futást, de mint mondta, volt benne annyi adrenalin, hogy végig tudja csnálni. A monster nevű akadályt nevezte a legnehezebbnek, mely többeken ki is fogott. Ha teheti, jövőre is rajthoz kíván állni.

Hazánkba nem is olyan régen ért el ez a fajta erőpróba. A NATO csatlakozásunkat követően a magyar katonák meghívást kaptak a holland hadseregtől egy túlélő futásra, mely nagyon megtetszett nekik. Az első hazai versenyre 2011-ben került sor katonák és rendvédelmi szervek képviseletével. Ez a fajta akadálypálya nagyon speciális kihívást jelent. Nemcsak erő és állóképesség szükségeltetik, hanem gyorsaság és jó technika is a teljesítéséhez, az indulók nagyjából mindössze negyede képes hibátlan teljesítménnyel célba érni. A pálya hossza 12 kilométer, melynek során 33 különböző akadályon kell túljutni. A katonák és a rendvédelmisek után szombaton a civilek állhatnak rajthoz ugyanezen a pályán, némi könnyítéssel.

Eredmények:

Férfiak egyéni
35 év alatti férfiak:

1. William Dooms (Belgium)
2. Luci Wabile (Romainia)
3. Genaey Gaspar (Belgium)

35-45 közötti férfiak:
1. Manga Gavril (Romainia)
2. Pető Krisztián (MH 86. Szolnok Helikopterbázis)
3. L. Zs. (Művelet)

45 feletti férfiak:
1. Tamás Attila (MH Pápa Bázisrepülőtér)
2. Vajtkó László (Farkasok)
3. Ábrahám Iván ( MH Pápa Bázisrepülőtér)

Nők egyéni
35 év alatti nők:

1. Filipinyi Andrea (Iron Force)
2. L. M. (Művelet)
3. Tungli Borbála (MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred)

35-45 közötti nők:
1. B. M. (Művelet)
2. Hende Nóra (MH Pápa Bázisrepülőtér)
3. Szabóné Orovecz Ildikó (MH Pápa Bázisrepülőtér)

Abszolút bajnok
William Dooms (Belgium)

Csapatok
Magyar csapatok:

1. MH Pápa Bázisrepülőtér (Paksi Sándor fhdgy., Tamás Attila ftőrm., Tóth Csaba kk.)
2. Fejér megyei Rendőr Főkapitányság (Papi Koppány őrgy., Kiss Roland tőrm., Kukucska Gergely tőrm.)
3. Művelet (A. Z., L. Zs., U. Z.)

Nemzetközi csapatverseny:

1. Belgium
2. Magyarország
3. Románia

Különdíjak:
Legjobb magyar katona:
Tóth Csaba közkatona (MH pápa Bázisrepülőtér)

Legjobb külföldi katona:
Nowakusmsky Alex (Belgium)

Legjobb abszolút férfi:
William Dooms (Belgium)

Legjobb abszolút nő:
Filipinyi Andrea (Iron Force)

Legjobb magyar csapat:
MH Pápa Bázisrepülőtér

Legjobb külföldi csapat:
Belgium

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 17:09, péntek | Helyi

»Politikai kultúraváltásra van szükség Pápán« - Bemutatta csapatát Grőber Attila

A Közösen Pápáért Egyesület, az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, illetve az ellenzéki pártok támogatásával induló jelöltek legfontosabb célkitűzése, hogy megváltoztassák a helyi politikai kultúrát.

2024. Április 12. 13:48, péntek | Helyi

A kínai üzletek számíthatnak NAV ellenőrzésre Pápán

2024. Április 11. 08:01, csütörtök | Helyi

Lovas rendőrök is bemutatkoztak a Pápai Rendőrkapitányság nyílt napján - Videó

Elsősorban a pályaválasztás előtt álló fiatalokat várták az egyenruhások, hogy a rendőri hivatás szépségeit mutassák be nekik.

2024. Április 10. 13:20, szerda | Helyi

Hetvenhárom lakástűz volt az első negyedévben a vármegyében

2024 első negyedévében országosan összesen 1939 alkalommal riasztották égő lakóépülethez a tűzoltókat. Veszprém vármegyében 73 alkalommal történt tűzeset otthon jellegű létesítményben.