Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Június 21. 14:05, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A legkeményebb katonáknak is komoly kihívás volt

A legkeményebb katonáknak is komoly kihívás volt

A mai napon rendezték meg a pápai Bázisrepülőtéren a Swietelsky Military Survival Run elnevezésű akadályfutást, melyen a katonák mellett a rendvédelmi erők kötelékébe tartozók vehettek részt.

- Mosolyt nem nagyon látni a célba beérők arcán, ami azt jelenti, hogy rettentően elfáradtak. Ennek örülök - mondta a verseny egyik szervezője hozzátéve, jókora elégedettséggel tölti el a versenyzőt, ha képes teljesíteni egy ilyen erősségű pályát. Lendvai Gábor szerint a pálya legnehezebb akadálya a tónál lévő úgynevezett t-rock kocka, amelyet egy daru segítségével a levegőbe emeltek. A tóból egy 3-4 méteres kötélen, majd a kockára szerelt falmászó kapaszkodókon kell felmászni, végül a vízbe ugrani. Ez komoly erőpróba, de a legnagyobb nehézség az, hogy a futást folyamatosan megtörik az akadályok, melyek sokat kivesznek a versenyzőkből.

Rekord számú, 218 versenyző regisztrált a mai napon, a magyarok mellett osztrák, román és belga katonák is rajthoz álltak.

Tamás Attila a Bázisrepülőtér kiszolgáló századának főtörzsőrmestere hiba nélkül ért célbe, a 45 év feletti kategóriában pedig megszerezte az első helyet. - Gratulálok a szervezőknek és a pályaépítőknek, kiváló munkát végeztek, nagyon kemény, de egyben élvezhető volt a futás - mondta el a versenyző hozzátéve, a vizes és saras akadályok nem okoztak neki gondot, leginkább a hordómászó feladattal gyűlt meg a baja. Tamás Attila a verseny "őshazájának" számító Belgiumban is rajthoz állhatott már két alkalommal. Mint mondta, a pápai versenypálya nehézségi szintje felér az ottani pályákéval.

Tóth Csaba Levente, a pápai bázis katonája szintén hibamentesen teljesítette a versenyt, két órán belüli idővel. Teljesítményéért átvehette a legjobb magyar katona különdíját. Nagyon izgalmasnak és kimerítőnek nevezte a túlélő futást, de mint mondta, volt benne annyi adrenalin, hogy végig tudja csnálni. A monster nevű akadályt nevezte a legnehezebbnek, mely többeken ki is fogott. Ha teheti, jövőre is rajthoz kíván állni.

Hazánkba nem is olyan régen ért el ez a fajta erőpróba. A NATO csatlakozásunkat követően a magyar katonák meghívást kaptak a holland hadseregtől egy túlélő futásra, mely nagyon megtetszett nekik. Az első hazai versenyre 2011-ben került sor katonák és rendvédelmi szervek képviseletével. Ez a fajta akadálypálya nagyon speciális kihívást jelent. Nemcsak erő és állóképesség szükségeltetik, hanem gyorsaság és jó technika is a teljesítéséhez, az indulók nagyjából mindössze negyede képes hibátlan teljesítménnyel célba érni. A pálya hossza 12 kilométer, melynek során 33 különböző akadályon kell túljutni. A katonák és a rendvédelmisek után szombaton a civilek állhatnak rajthoz ugyanezen a pályán, némi könnyítéssel.

Eredmények:

Férfiak egyéni
35 év alatti férfiak:

1. William Dooms (Belgium)
2. Luci Wabile (Romainia)
3. Genaey Gaspar (Belgium)

35-45 közötti férfiak:
1. Manga Gavril (Romainia)
2. Pető Krisztián (MH 86. Szolnok Helikopterbázis)
3. L. Zs. (Művelet)

45 feletti férfiak:
1. Tamás Attila (MH Pápa Bázisrepülőtér)
2. Vajtkó László (Farkasok)
3. Ábrahám Iván ( MH Pápa Bázisrepülőtér)

Nők egyéni
35 év alatti nők:

1. Filipinyi Andrea (Iron Force)
2. L. M. (Művelet)
3. Tungli Borbála (MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred)

35-45 közötti nők:
1. B. M. (Művelet)
2. Hende Nóra (MH Pápa Bázisrepülőtér)
3. Szabóné Orovecz Ildikó (MH Pápa Bázisrepülőtér)

Abszolút bajnok
William Dooms (Belgium)

Csapatok
Magyar csapatok:

1. MH Pápa Bázisrepülőtér (Paksi Sándor fhdgy., Tamás Attila ftőrm., Tóth Csaba kk.)
2. Fejér megyei Rendőr Főkapitányság (Papi Koppány őrgy., Kiss Roland tőrm., Kukucska Gergely tőrm.)
3. Művelet (A. Z., L. Zs., U. Z.)

Nemzetközi csapatverseny:

1. Belgium
2. Magyarország
3. Románia

Különdíjak:
Legjobb magyar katona:
Tóth Csaba közkatona (MH pápa Bázisrepülőtér)

Legjobb külföldi katona:
Nowakusmsky Alex (Belgium)

Legjobb abszolút férfi:
William Dooms (Belgium)

Legjobb abszolút nő:
Filipinyi Andrea (Iron Force)

Legjobb magyar csapat:
MH Pápa Bázisrepülőtér

Legjobb külföldi csapat:
Belgium

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.