Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Május 26. 14:10, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Az ország legkeményebb túlélő futó versenyén ezúttal civilek is részt vehetnek

Az ország legkeményebb túlélő futó versenyén ezúttal civilek is részt vehetnek

A Swietelsky Military Survival Run elnevezésű nemzetközi versenynek az MH Pápa Bázisrepülőtér ad otthon. A túlélő futáson eddig csak katonák és rendvédelmisek vehettek részt, idén azonban lehetőséget kaphat 250 civil is.

A civilek ugyan kissé könnyített akadályokkal kell, hogy megküzdjenek, de sétagaloppra senki ne számítson. A verseny során szintidőre kell lefutni a 12 kilométeres távot, ám a nehézséget legkevésbé a futás jelenti. A táv során 33 olyan akadályon kell átkelni - lehetőleg hibátlanul - melyek a versenyző erejét, kitartását, de technikáját is próbára teszik. Bizonyos szintidőn belül teljesíteni kell a versenyt, a sorrend az alapján áll össze, hogy ki hány akadályt teljesített hibamentesen.


50 évesen, 24 órás szolgálat után vállalta önként az akadályok bemutatását

Az eddigi statisztikák szerint az indulók nagyjából negyede tudja hibátlanul teljesíteni a távot (ez jelzi, mennyire kemény versenyről van szó), közöttük a gyorsaság alapján áll össze a sorrend. Pénteken délelőtt a helyi sajtó is szemügyre vehetett néhány akadályt, pápai katonák közreműködésével.


Ez egy könnyebb gyakorlat, állítólag gyermekek is megcsinálják, persze nem 12 kilométer futás és további 32 akadály mellett

Bíró András őrnagytól, a túlélő futás főszervezőjétől megtudtuk, hazánkba nem is olyan régen ért el ez a fajta erőpróba. Mint elmondta, a NATO csatlakozásunkat követően a magyar katonák meghívást kaptak a holland hadseregtől egy túlélő futásra. Bíró András is ott ismerkedett meg a Survuval Run-nal. 2011-ben került sor az első hazai versenyre katonák és rendvédelmi szervek képviseletével. - Ez a fajta akadálypálya nagyon speciális kihívást jelent. Nemcsak erő és állóképesség szükségeltetik, hanem gyorsaság és jó technika is - fogalmazott az őrnagy hozzátéve, a verseny remek visszaigazolás is ezen késségeket illetően.


Férfi és női kategóriában, három korosztályra bontva indulnak a versenyzők

A verseny fejlődésével együtt ment a híre is és már a második túlélő futás után érdeklődtek civil versenyzők is. Egészen idáig nem volt lehetőség állományon kívüliek rajthoz állására, ám idén két napon rendezik meg a versenyt, június 21-én a katonák és a rendvédelmisek, június 24-én pedig a civilek tehetik próbára képességeiket. Nevezni a Survival Run honlapján lehet egy letölthető pdf file kitöltésével és visszaküldésével. Lehetőség van kísérők belépésére is, de ehhez is regisztrációra van szükség.


Senki nem marad majd szárazon, úszni és sárban dagonyázni is kell majd

Videó a 2014-es versenyről:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk