Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Augusztus 12. 12:05, vasárnap | Helyi sport
Forrás: nb1.hu

A kiállítás után sima vereség a Fraditól

A kiállítás után sima vereség a Fraditól

Korán vezetést szerzett a budapesti csapat, ám nem ez pecsételte meg a pápaiak sorsát, hanem a a 16. percben megítélt tizenegyes és Rodenbücher kiállítása.

OTP Bank Liga, forduló

Ferencváros-Lombard Pápa Termál FC 4-1 (2-1)

Albert Flórián Stadion, 3700 néző.
V.: Németh Ádám (Kispál Róbert, Medovarszki János)

G.: Józsi (6., 16.), Klein (68.), Máté (73.), ill. Maróti (9.)
Kiállítva: Rodenbücher (16.)

Úgy indult a meccs, hogy beledöngöli a gyepszőnyegbe ellenfelét a Ferencváros. Józsi tetszetős szabadrúgás-góllal már a hatodik percben megszerezte a vezetést, amit azonban Maróti – igen, az Üllői útról eltanácsolt Maróti – egy kapufáról kipattanó labdából kiegyenlített.
És akkor jött a 16. perc. Németh befújta a kamu tizenegyest Rodenbücher ellen – a televíziós lassítás egyértelműen kimutatta, hogy nem történt semmi -, a pápai védő persze méltatlankodott, felhorgadt benne a nagy löttyös igazságérzet, olyannyira, hogy Németh ki is állította. A tizenegyest Józsi jól berúgta, a Pápa tíz emberrel folytatta, és ezzel érdemben el is dőlt a meccs.
A Fradi természetesen jókora fölényben játszott, a közönség hol az Újpestet szidta, hol Simon Tibit éltette unalmában, merthogy említésre méltó esemény hosszú percekig nem történt.
Egy ízben Somalia kirúgta a gólvonalról a labdát – nem a sajátjáról, hanem a Pápáéról -, Seye egyszer-egyszer meglódult, de gólhelyzetig nem jutottak a vendégek.
Balogh Balázs egy darabig jól irányította a vendégek védelmét, a Fradi próbálkozott derekasan, de Szűcs Lajos ezúttal is bemutatott néhány bravúrt.
Aztán a második félidő közepén átszakadt a gát. Előbb Klein fejelt szép gólt, majd Máté János berúgta élete első élvonalbeli gólját, szabadrúgásból. (Megjegyzendő, hogy a Fradi mind a négy gólja rögzített játékhelyzetből született.) A 4-1 már tetszett a közönségnek, nyilván Détári Lajosnak is, hiszen a Zöld-fehérek nemcsak megszerezték első győzelmüket a bajnokságban, hanem vissza is vágtak a Pápának a kínos májusi 0-2-ért.

Nyilatkozatok a mérkőzés után:
Bene Ferenc:
- Futballmérkőzésre készültünk, de a játékvezető negyedóra alatt lerendezte a meccset. Csaknem nyolcvan percet játszottunk emberhátrányban az Üllői úton. Szakmai elemzésbe életemben először nem bocsátkozom. Gratulálunk a Ferencvárosnak, mert nagyon jól játszott. A harmadik Ferencvárosi gólnál dőlt el a mérkőzés, addig voltak olyan ellentámadásaink, amelyekben benne volt a gólszerzés. 3-1 után már nem éreztem, hogy egyenlíthetnénk.

Détári Lajos:
- Gratulálok, köszönöm a korrekt értékelést. Belül örültem… Ez annyira nem látszott a tévében.

Fotó: nb1.hu

Címkék: ftc, labdarúgás, lombard, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.