Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Február 02. 09:05, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

A Jobbik is nemet mond a költségvetésre

A Jobbik is nemet mond a költségvetésre

Pápa város képviselő-testülete elfogadta a 2016. évi költségvetést. A Jobbik szerint a pápaiak számára nem jelent előrelépést az idei büdzsé.

- Ennek a legszembetűnőbb jele a költségvetésben a fejlesztések, beruházások rendkívül csekély száma és az ezekre biztosított pénzügyi forrás alacsony volta.
Több olyan fejlesztés, felújítás van, amelyet már régebben tervbe vettek, ígéret is volt rá, hogy elkészül, azonban minden valószínűség szerint ebben az évben sem valósul meg. A költségvetés adataiból jól látszik, hogy a fejlesztési célokra szánt pénz nagy része az előző évről, vagy még régebbről áthúzódó pénzügyi elszámolásokat szolgálja. Új fejlesztés rendkívül csekély mértékben tartalmazott a tervezet - fogalmazott Süle Zsolt. Az önkormányzati képviselő szerint az elmúlt 10-15 évben elhibázott gazdaságpolitikát folytatott a város vezetése, ezért jut kevés pénz fejlesztésre. Mint mondta, a város gazdasági helyzetét jól jellemzi, hogy a tavaly elfogadott megszorító intézkedések ellenére is hitelfelvételre kényszerül az önkormányzat, 300 millió folyószámla hitel és 200 millió fejlesztési célú hitel formájában. - Ezzel a város vezetése újra egy olyan útra lép, amely a város újbóli eladósodásához vezethet. Ezt pedig akár így, akár úgy, de mi, állampolgárok fogjuk megfizetni - tette hozzá Süle Zsolt.

Az önkormányzati képviselő elmondta, a 6,6 milliárdos költségvetésből fejlesztésre szánt összeg 950 millió forint. Ennek több mint felét a stadionfejlesztésre kapott összeg (527 millió) teszi ki. Süle Zsolt számításai szerint fejlesztésre, saját forrásból mindössze 258 millió forint jut idén. A stadionrekonstrukció kapcsán saját korábbi álláspontjának megerősítéséről beszélt a képviselő. 2015 májusában a Jobbik azt javasolta, hogy a stadionfejlesztésre kapott összeg egy részét csoportosítsák át más pápai célokra. A városvezetés akkor ezt azzal utasította vissza, hogy a pénz átcsoportosítására nincs lehetőség, azt csak a stadion fejlesztésére lehet elkölteni. Süle Zsolt szerint bebizonyosodott, hogy ez az érvelés hamis, mint mondta, csak politikai akarat kellett volna ahhoz, hogy a pápai stadion fejlesztésére szánt 800 millió forintból a tavalyi év végénelvett összeget ne más stadion kapja, hanem egyéb pápai célokra használják fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.