Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Május 15. 11:45, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Jobbik: Függesszék fel a pápai stadionberuházást

Jobbik: Függesszék fel a pápai stadionberuházást

Süle Zsolt önkormányzati képviselő annak kapcsán javasolja a 800 milliós költséggel járó stadionfejlesztés részleges felfüggesztését, hogy nagy valószínűséggel a Lombard Pápa nem kapja meg az NB1-es indulási engedélyt.

- Eddig is úgy gondoltuk, hogy a nézőszámokat látva túlzó a Perutz-stadion fejlesztési terve, de a jelenlegi helyzetben kidobott pénznek tarjuk ezt a 800 millió forintot. Ezért azzal a javaslattal élünk a pápai képviselő-testülete és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő felé, hogy a pápai stadionberuházást részben függesszük fel - fogalmazott Süle Zsolt. Az ökormányzati képviselő szerint az említett összeg mintegy 15-20 százaléka - az utánpótlásfutball további biztosítása érdekében - elegendő lenne néhány szükséges fejlesztésre a stadionnál, de a fennmaradó pénzösszeg javaslata szerint más, sporttal és egészséggel kapcsolatos helyi célra fordítódjék. Süle Zsolt a pénzek átcsoportosításához azok közbenjárását kéri, akik "oly sokszor hangoztatták már Pápáért tett lobbitevékenységüket". Véleménye szerint a város lakosságának döntő többsége támogatná javaslatát.

A stadion fejlesztési terveiről ITT olvashat bővebben

Orbán Imre a devizahitelek forintosításáról beszélt a sajtótájékoztatón. Véleménye szerint a banki elszámoltatás megbukott, az nem más, mint "egy előre kitervelt blöff". - Az elszámolások elsősorban az adósok függő kötelezettségeit csökkentik és csak ezt követően, ha marad még elszámolni való a tőketartozást. Ez gyakorlatilag sehol nem következett be. A nem teljesítők problémája továbbra sem megoldott, ráadásul a Nemzeti Eszközkezelő ingatlanvásárlási mandátuma és a kényszer-értékesítéseket kvóta is lejárt tavaly év végén. Az elszámolás után sokszor magasabb a tőketartozás, mint amennyi felvételkor volt, jellemzően a 15 millió forint alattiaké nőtt a legdrasztikusabban. 20-30%-os törlesztő csökkenést ígért a Kormányt, ebből 10% lett - fogalmazott a Jobbik Veszprém megyei elnöke.

Meglátása szerint a devizahiteles problémáért az Orbán-kormánynak komoly felelőssége van, mivel 2010-től "a Fidesz szabadságharcának következtében" nagy mértékben értéktelenedett el a forint, így a devizában felvett hitelek megnőttek. -A forintosítás néven elhíresült bankmentő akció, az adósok ismételt kisemmizése egy újabb szög a Fidesz korporsójába - zárta mondandóját Orbán Imre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.