Városlista
2020. május 30, szombat - Zsanett, Janka

Hírek

2020. Március 11. 15:06, szerda | Sport
Forrás: honvedfc.hu

A Honvéd Öregfiúkcsapata továbbra is vezeti a bajnokságot - FOTÓK

A Honvéd Öregfiúkcsapata továbbra is vezeti a bajnokságot - FOTÓK

Csaknem 3 hónapos szünet után folytatódott az Öregfiúk Kiemelt Bajnoksága.

A Honvéd BK az élről várhatta a folytatást, egy-egy pont előnnyel a második Ferencváros és a harmadik MTK előtt – a riválisok hétfőn játszottak, mindketten győzelemmel rajtoltak, az FTC 7-1-re, az MTK 12-0-ra nyert.

A Honvédban Bárányos Zsolt hosszú eltiltása után újra csatasorba állt, pontosabban állhatott volna, de balszerencséjére a bemelegítésnél megsérült. Két új játékost is igazolt a klub, Földesi Jánost és Pisont Istvánt, előbbi már be is mutatkozott a csapatban.

A Honvéd úgy kezdett, ahogy egy bajnokaspiránshoz illik, támadólag lépett fel, beszorította ellenfelét. A vendégek láthatólag kontratámadásokra rendezkedtek be, olykor a büntetőterületen belül 8-9 miklósi játékos is tolongott. Nyomasztó fölényben játszott a Honvéd, ennek ellenére majdnem megtréfálta a csapatot a zöld-fehérben játszó rivális, de Plókai éber volt és lábbal hárított. A 16. percben remek támadást vezettek a Honvéd játékosai, amelynek végén Trembulyák szerezhette volna meg a vezetést, de 13 méterre a kaputól ellökték, a játékvezető azonban nem észlelt szabálytalanságot és továbbot intett.

A 22. percben megszerezte a Honvéd a vezetést. Szamosi Tamás remek labdával hozta helyzetbe Trembulyákot, aki egy szép csellel „leültette” a kapust, elhúzta mellette a labdát és négy méterről az üres kapuba gurított, 1–0. Alig telt el két perc, Trembulyák újabb gólt szerezhetett volna, de ezúttal célt tévesztett a labdája. Sokan attól féltek, hogy a ritka vendég akciók között Plókai elszundikál a kapuba, de a 26. percben a hazaiak kapusa éberségét bizonyítva újra lábbal hárította a vendégek próbálkozását. Két perc múlva a nagy kedvvel játszó Szamosi Tamás a Bábiktól kapott labdát 14 méterről bombázta a bal felső sarokba, 2–0.

A második félidőben az újonnan igazolt Földesi János folytatta a játékot Máj Zoltán helyett, és alig kezdődött el a második játékrész, amikor a Honvéd növelte előnyét. Tóth Csaba cselezgetett a büntetőterületen belül és csak szabálytalanul tudták szerelni, a tizenegyest a „sértett” magabiztosan lőtte a hálóba, 3–0. Az 56. percben szilveszteri bakiparádéba illő gólt láthattunk, a vendégek hálóőre a kapuját messze elhagyva akart tisztázni Tóth Csaba elől, de lyukat rúgott, a Honvéd támadója köszönte a lehetőséget és néhány lépés után az üresen hagyott kapuba gurította a labdát, 4–0. Két perc múlva Trembulyák látványos emelését tapsolta meg a közönség, a csatár azonban néhány centit tévedett. Az 59. percben a vendégek kapufáig jutottak, jelezve, hogy nem mondtak le a góllövésről. A 60. percben Szamosi beadásába lépett bele szerencsétlenül az egyik vendégvédő, a labda pedig a jobb sarokban kötött ki, 5–0. A 63. percben Földesi perdítése a jobbkapufát érintve hagyta el a játékteret. A 69. percben Cserna révén a szigetszentmiklósiak megszerezték a becsületgóljukat. A 75. percben Szamosi Tamás remek labdával szöktette Trembulyákot, aki 12 méterről lőtt a kapu jobb oldalába, 6–1.

Mindhárom bajnokaspiráns győzelemmel kezdett tehát, így a tabella élmezőnye nem változott. A Honvéd legközelebb, március 16-án hétfőn 19 órától a negyedik helyen álló Pénzügyőr Pasaréti úti otthonában lép pályára.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 30. 13:00, szombat | Sport

Kiderült, hogy ki volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben

A 20-szoros Grand Slam-győztes teniszcsillag Roger Federer volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben, derült ki a Forbes magazin felmérésből.

2020. Május 27. 06:14, szerda | Sport

Ittasan, jogosítvány nélkül gázolt halálra egy kerékpárost, letartóztatták

Elrendelte egy hónapra a letartóztatását a Nyíregyházi Járásbíróság egy 19 éves férfinak, aki vasárnap hajnalban ittasan és jogosítvány nélkül vezetett, kivilágítatlan autójával elgázolt egy kerékpárost Nyíregyházán,

2020. Május 23. 08:58, szombat | Sport

Már 15 443 kilométert teljesítettek a virtuális futóverseny résztvevői

Egy magyar kezdeményezés teszi lehetővé, hogy Európa futói összekapcsolódjanak, és egymást motiválva folytassák a futást abban az időszakban, amikor a világjárvány miatt világszerte elmaradnak a versenyek.

2020. Május 18. 18:12, hétfő | Sport

Végre újra a valódi versenypályán!

Év elején nem gondoltuk volna, hogy ilyen sok várakozás után a Gender Racing új F4-es versenyautója lesz az első, ami idén először felgurulhat körözni a Hungaroring aszfaltjára a fránya COVID okozta kényszerszünet után.