Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Július 19. 13:12, péntek | PR

A fogászati implantátumokról röviden

A fogászati implantátumokról röviden

Világviszonylatban több millió fogbeültetést végeznek évente. Ez riasztóan nagy szám, még annak ellenére is, hogy tudhatjuk, hogy hazánkban a 45 évesnél idősebbek között legalább a kétharmada él úgy, hogy nincs saját foga.

Ez meglehetősen szomorú, hiszen megelőzhető és kezelhető lenne ez a szám.

Hogy ez mégis miért van így, arra nem könnyű válaszolni. A legtöbb esetben már egy darab elvesztett fogat is azonnal pótolni kell, hiszen ha nem tesszük, akkor az nagyon káros hatással van az ínyünkre és az állkapocscsontra.

Éppen ezért mutatjuk meg a fogbeültetés néhány előnyét

Attól függetlenül, hogy egy fogról van-e szó, vagy az összesről, minden esetben tökéletes megoldást nyújt a fogbeültetés. Nagyon ritka az az eset, amikor nem alkalmazható. Az egyik kizáró ok az elégtelen csontmennyiség, amit egy egyszerű módszerrel könnyedén pótolni lehet. Ha ez megtörténik, akkor nincs akadálya a fogbeültetésnek.Természetesen ugyanilyen fontos a megfelelő szájhigiénia megléte, vagy ha nincs meg, akkor annak betanításáról a dentálhigiéniai szakember gondoskodik.

A fogászati implantátumok használatával megmenthetőek a hiánnyal szomszédos ép fogak. Mindemellett sokkal esztétikusabb is, mint az idáig használt fogászati híd, hiszen annál nem csak le kell csiszolni a szomszédos ép fogakat, de mivel csak a korona részt pótolja, ezért egy idő után láthatóvá válik az íny és a korona találkozása. Fogpótlás esetén ez a veszély nem áll fent. Mindemellett a legesztétikusabb fogpótlási módszer is, hiszen mivel a fog gyökere is pótolva van, így teljesen természetes hatást kapunk.

Modern fogászati kezelés

A fogbeültetés mondhatni a leghatékonyabb pótlási módszer, hiszen 98-99 százalékos sikerességi aránnyal használható. A nagy tisztaságú orvosi titán vagy éppen cirkon képes összenőni az őt körülvevő szövetekkel, így maximális stabilitást biztosít.

Mivel sem a titán, sem a cirkon nem oldódik testnedvekben, ezért egyáltalán nem okoz allergiás reakciót. Ma már szerencsére ez mindennapos, így mondhatni rutin eljárásnak számít. Hiába a természetes hatás, ettől függetlenül a fogbeültetés mesterséges folyamat része. Így hát a beültetett fogakat semmiképp nem fenyegeti a fogszuvasodás veszélye, de ez nem azt jelenti, hogy elhanyagolhatjuk a mindennapos, alapos szájápolást. Megfelelő szájhigiénia mellett a fogimplantátumok élethosszig tartanak, így mindig érdemes odafigyelni a tisztításukra.

Végül pedig a fogászati implantátum képes arra, hogy a beültetést követő időszakban megakadályozza az állcsont további sorvadását. Ez annak köszönhető, hogy a rágóerőt így kifejezetten az állkapocsra fejtjük ki, így megakadályozzuk a sorvadást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.