Városlista
2020. január 22, szerda - Vince

Hírek

2019. Július 19. 13:12, péntek | PR

A fogászati implantátumokról röviden

A fogászati implantátumokról röviden

Világviszonylatban több millió fogbeültetést végeznek évente. Ez riasztóan nagy szám, még annak ellenére is, hogy tudhatjuk, hogy hazánkban a 45 évesnél idősebbek között legalább a kétharmada él úgy, hogy nincs saját foga.

Ez meglehetősen szomorú, hiszen megelőzhető és kezelhető lenne ez a szám.

Hogy ez mégis miért van így, arra nem könnyű válaszolni. A legtöbb esetben már egy darab elvesztett fogat is azonnal pótolni kell, hiszen ha nem tesszük, akkor az nagyon káros hatással van az ínyünkre és az állkapocscsontra.

Éppen ezért mutatjuk meg a fogbeültetés néhány előnyét

Attól függetlenül, hogy egy fogról van-e szó, vagy az összesről, minden esetben tökéletes megoldást nyújt a fogbeültetés. Nagyon ritka az az eset, amikor nem alkalmazható. Az egyik kizáró ok az elégtelen csontmennyiség, amit egy egyszerű módszerrel könnyedén pótolni lehet. Ha ez megtörténik, akkor nincs akadálya a fogbeültetésnek.Természetesen ugyanilyen fontos a megfelelő szájhigiénia megléte, vagy ha nincs meg, akkor annak betanításáról a dentálhigiéniai szakember gondoskodik.

A fogászati implantátumok használatával megmenthetőek a hiánnyal szomszédos ép fogak. Mindemellett sokkal esztétikusabb is, mint az idáig használt fogászati híd, hiszen annál nem csak le kell csiszolni a szomszédos ép fogakat, de mivel csak a korona részt pótolja, ezért egy idő után láthatóvá válik az íny és a korona találkozása. Fogpótlás esetén ez a veszély nem áll fent. Mindemellett a legesztétikusabb fogpótlási módszer is, hiszen mivel a fog gyökere is pótolva van, így teljesen természetes hatást kapunk.

Modern fogászati kezelés

A fogbeültetés mondhatni a leghatékonyabb pótlási módszer, hiszen 98-99 százalékos sikerességi aránnyal használható. A nagy tisztaságú orvosi titán vagy éppen cirkon képes összenőni az őt körülvevő szövetekkel, így maximális stabilitást biztosít.

Mivel sem a titán, sem a cirkon nem oldódik testnedvekben, ezért egyáltalán nem okoz allergiás reakciót. Ma már szerencsére ez mindennapos, így mondhatni rutin eljárásnak számít. Hiába a természetes hatás, ettől függetlenül a fogbeültetés mesterséges folyamat része. Így hát a beültetett fogakat semmiképp nem fenyegeti a fogszuvasodás veszélye, de ez nem azt jelenti, hogy elhanyagolhatjuk a mindennapos, alapos szájápolást. Megfelelő szájhigiénia mellett a fogimplantátumok élethosszig tartanak, így mindig érdemes odafigyelni a tisztításukra.

Végül pedig a fogászati implantátum képes arra, hogy a beültetést követő időszakban megakadályozza az állcsont további sorvadását. Ez annak köszönhető, hogy a rágóerőt így kifejezetten az állkapocsra fejtjük ki, így megakadályozzuk a sorvadást.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 18. 09:31, szombat | PR

12 érdekes sport tény a nagyvilágból

Azok a személyek, akik szeretik a sportot, bizonyára nem csak a meccseket és egy-egy bajnokságot szeretnek végig izgulni, ha a sporttal kapcsolatos tényeket is szeretik olvasgatni.

2020. Január 07. 20:26, kedd | PR

Mennyi az annyi? - A nagy kazán választás

Ha melegre gondolunk, elsőként jut eszünkbe a gázbojler. Amennyiben pedig költséghatékony vagy környezetbarát megoldásra gondolunk, felkerül a listánkra az elektromos bojler és a hőszivattyú is.

2020. Január 07. 20:25, kedd | PR

Szőrmével a téli hideg ellen

A téli évszakok nem csak a környezet, hanem az öltözködésünk szempontjából is szürkébbek.

2019. December 20. 14:28, péntek | PR

Közkívánatra: 2020-ban tovább dübörög az Open Road Fest

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön.