Városlista
2019. augusztus 26, hétfő - Izsó

Hírek

2019. Július 19. 13:12, péntek | PR

A fogászati implantátumokról röviden

A fogászati implantátumokról röviden

Világviszonylatban több millió fogbeültetést végeznek évente. Ez riasztóan nagy szám, még annak ellenére is, hogy tudhatjuk, hogy hazánkban a 45 évesnél idősebbek között legalább a kétharmada él úgy, hogy nincs saját foga.

Ez meglehetősen szomorú, hiszen megelőzhető és kezelhető lenne ez a szám.

Hogy ez mégis miért van így, arra nem könnyű válaszolni. A legtöbb esetben már egy darab elvesztett fogat is azonnal pótolni kell, hiszen ha nem tesszük, akkor az nagyon káros hatással van az ínyünkre és az állkapocscsontra.

Éppen ezért mutatjuk meg a fogbeültetés néhány előnyét

Attól függetlenül, hogy egy fogról van-e szó, vagy az összesről, minden esetben tökéletes megoldást nyújt a fogbeültetés. Nagyon ritka az az eset, amikor nem alkalmazható. Az egyik kizáró ok az elégtelen csontmennyiség, amit egy egyszerű módszerrel könnyedén pótolni lehet. Ha ez megtörténik, akkor nincs akadálya a fogbeültetésnek.Természetesen ugyanilyen fontos a megfelelő szájhigiénia megléte, vagy ha nincs meg, akkor annak betanításáról a dentálhigiéniai szakember gondoskodik.

A fogászati implantátumok használatával megmenthetőek a hiánnyal szomszédos ép fogak. Mindemellett sokkal esztétikusabb is, mint az idáig használt fogászati híd, hiszen annál nem csak le kell csiszolni a szomszédos ép fogakat, de mivel csak a korona részt pótolja, ezért egy idő után láthatóvá válik az íny és a korona találkozása. Fogpótlás esetén ez a veszély nem áll fent. Mindemellett a legesztétikusabb fogpótlási módszer is, hiszen mivel a fog gyökere is pótolva van, így teljesen természetes hatást kapunk.

Modern fogászati kezelés

A fogbeültetés mondhatni a leghatékonyabb pótlási módszer, hiszen 98-99 százalékos sikerességi aránnyal használható. A nagy tisztaságú orvosi titán vagy éppen cirkon képes összenőni az őt körülvevő szövetekkel, így maximális stabilitást biztosít.

Mivel sem a titán, sem a cirkon nem oldódik testnedvekben, ezért egyáltalán nem okoz allergiás reakciót. Ma már szerencsére ez mindennapos, így mondhatni rutin eljárásnak számít. Hiába a természetes hatás, ettől függetlenül a fogbeültetés mesterséges folyamat része. Így hát a beültetett fogakat semmiképp nem fenyegeti a fogszuvasodás veszélye, de ez nem azt jelenti, hogy elhanyagolhatjuk a mindennapos, alapos szájápolást. Megfelelő szájhigiénia mellett a fogimplantátumok élethosszig tartanak, így mindig érdemes odafigyelni a tisztításukra.

Végül pedig a fogászati implantátum képes arra, hogy a beültetést követő időszakban megakadályozza az állcsont további sorvadását. Ez annak köszönhető, hogy a rágóerőt így kifejezetten az állkapocsra fejtjük ki, így megakadályozzuk a sorvadást.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Augusztus 16. 13:03, péntek | PR

A Randi szoftverként letölthető kereskedési felületéről

A Random Capital Randi nevű szoftverként letölthető kereskedési felületét az a célkitűzés hívta életre, hogy a kliensek számára lehetővé tegye a tőkepiacokon való kereskedés legegyszerűbb és leggyorsabb módját.

2019. Augusztus 16. 13:00, péntek | PR

Érdemes-e házilag kerítést építeni?

Az otthonunk körül mindig találunk tennivalót, szerelni valót, barkácsolni valót.

2019. Augusztus 16. 12:58, péntek | PR

Hogyan turbózzuk fel a hálószobát?

Mikor az ember új helyen éjszakázik, nagyon jó szolgálatot tehet egy kis extra fény. Sőt, a legjobb, ha még nem is nekünk kell ezt szolgáltatni, hanem csak egy mozdulat, és már látunk is.