Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Április 16. 20:01, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Gőgös Zoltán bepereli Kovács Zoltánt és Győrffy Balázst

Gőgös Zoltán bepereli Kovács Zoltánt és Győrffy Balázst

A szocialisták alelnöke polgári peres eljárást indít hitelrontás miatt a fideszes országgyűlési képviselők ellen - jelentette be mai sajtótájékoztatóján.

Gőgös Zoltán arról is beszélt, hogy a brókerbotrány kapcsán a szocialista párt által létrehozott honlapot kiterjesztik. Olyan földpályázaton vesztes gazdák jelentkezését várják, akik egy levélmintát tölthetnek ki a honlapon, mellyel kikérhetik a pályázataik bírálati anyagait, ugyanis nemrégiben született meg a döntés, hogy ezeket köteles kiadni a Nemzeti Földalapkezelő. Az a cél, hogy ha tömegesen történtek visszaélések, akkor megállapítható lesz, hogy csalás történt. Cserében a szocialisták jogi segítséget ígérnek a gazdáknak.

Az MSZP elnökhelyettese szólt arról a vádról, melyetGyőrffy Balázs és Kovács Zoltán országgyűlési képviselők fogalmaztak meg vele szemben. - Korábban kiváló volt az együttműködés köztem és a város vezetése között, ezért sem értem, hogy mi volt az oka ennek a támadásnak. Az említett ügyet a létező összes hatóság kivizsgált, és lezárt, ráadásul olyan személyt is belekevertek, aki nem közszereplő, ezért polgári peres eljárást indítunk az ügyben Győrffy Balázs és Kovács Zoltán ellen - fogalmazott Gőgös Zoltán.

A sajtótájékoztatón szólt Grőber Attila is. A Questor üggyel kapcsolatban elmondta, az általuk felajánlott segítséggel Pápán 13-an éltek és a feljelentés mintát átvették a párt irodájában. A politikus beszélt a pápai piac ügyében is. Mint ismeretes, a városvezetés bérbe kívánja adni a piac üzemeltetését. Grőber Attila kérdéseket fogalmazott meg, mivel önkormányzati képviselőként is keveset tud az ügyről. - Mikortól és milyen hosszú időre, mekkora összegért és milyen feltételekkel történik a bérbeadás, igaz-e, hogy a bérlő nem pápai és hogy köztisztviselő ellen fizikai attrocitást hajtott végre, melyért el is itélték?

A szocialista önkormányzati képviselő a közelmúltban újra napirendre került 83-as út felújításáról, illetve a vasút villamosításáról is beszélt, konkrét válaszokat várva. - A 83-as út felújítása mikor kezdődik el? Ha öt év után csak egy kormányhatározatig sikerült eljutni, amelyben szerepel az út megépítése, akkor joggal merül fel a pápaiakban a kérdés, hogy mikor lesz ebből út? Két, vagy kétszer két sávos út lesz? Meddig kell ebben az infrastrukturális elszigeteltségben élnünk - tette fel kérdéseit a kéviselő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.