Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Április 09. 13:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

MSZP-közeli cégekhez vándorló 200 millióról beszél a Fidesz

MSZP-közeli cégekhez vándorló 200 millióról beszél a Fidesz

Győrffy Balázs és Kovács Zoltán országgyűlési képviselők egy 2008-as ügy kapcsán tartottak sajtótájékoztatót, mely ügyről friss információkkal is szolgáltak.

Győrffy Balázs elmondta, 2008 végén 500 millió forint került a Magyarországi Leader Közhasznú Egyesület számlájára, a támogatási szerződést Gőgös Zoltán államtitkár írt alá. KEHI vizsgálat indult az ügyben és megállapításra került, hogy a pénzek felhasználásakor nagyságrendileg 200 millió forint kár érte a Magyar Államot. Ez az összeg jellemzően tanulmányok készíttetésére lett elköltve - fogalmazott a képviselő hozzátéve, új információ, hogy a 200 millió MSZP-közeli cégekhez került. A legnagyobb összeget egy pápai cég, az 5M Kft. kapta, méghozzá 12 millió forintot tanulmány elkészítésére.

Győrffy Balázs szerint az ügyben Gőgös Zoltán szerepe megkérdőjelezhetetlen és elnézést kellene kérnie a választópolgároktól, hogy ilyen rút módon "tapsolták el az uniós pénzeket a gazdasági válság idején" - tette hozzá.

Kovács Zoltán rámutatott az ügy helyi szálának pikantériájára, vagyis arra, hogy 2008-ben Gőgös Zoltán volt a szocialisták helyi elnöke, a 12 milliót kapó cég vezetője pedig az alelnöke. - Pénzmosodaként működött a rendszer, közbeiktatva a Leaderrel. Nem mellesleg az 5M Kft. vezetője megegyezettt az akkor felszámolás alatt álló Pápai Húséval, ez idő alatt saját fiát alkalmazta fotósként, több százezer forintért a gyárban - fogalmazott Kovács Zoltán, aki szerint az a védekezés, mely szerint büntetőeljárás nem indult az ügyben nem helytálló, mivel a polgárjogi kártérítés és a burkolt pártfinanszírozás kérdése akkor is fennáll, ha nem történik büntetőeljárás - tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.