Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Április 10. 10:04, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Aktuális kérdésekről értekezett Kerecsényi Zoltán

Aktuális kérdésekről értekezett Kerecsényi Zoltán

Questor, tapolcai időközi, Nemzetközi Romanap, Rigó lakótelep, fakivágás és Esterházy-kastély - ezeket a témákat érintette mai sajtótájékoztatóján a DK önkormányzati képviselője.

Kerecsényi Zoltán, a holnapi budapesti Questor tüntetés résztvevőivel és a károsultakkal is szoridaritást vállal - mondta mai sajtótájékoztatóján. Az önkormányzati képviselő a hétvégi tapolcai időközi országgyűlési választásokról is beszélt. Szerinte sok minden el fog dőlni, egyrészt, "hogy fenntartható-e a kormáynváltó hangulat az országban, egy lépéssel közelebb kerülve a Gyurcsány Ferenc által célul kitűzött 2016 előrehozott választások felé, illetve, hogy a szélsőjobbnak megálljt tudunk-e parancsolni" - fogalmazott a DK politikusa.

A két nappal ezelőtti Nemzetközi Romanappal kapcsolatban a rasszizmus ellen szólalt fel Kerecsényi Zoltán, mondván: senkit sem szabad kirekeszteni bőrszíne, származása, kulturája és hite miatt. - Ezért a DK helyi szervezete akceptálja a Rigó lakótelepen múlt héten átadott Csillagpontelnevezésű szolgáltató ház létrehozását, amely az ott élő roma honfitársaink felzárkóztatását kívánja segíteni. Támogatjuk a környékben máshol is hasonló intézmények létrehozását, inkább ilyenfajta kezdeményezésekbe öljük a pénzt, mint a fociba - tette hozzá.

A politikus szólt a közelmúlt fakivágásairól is, melyekkel kapcsolatban választópolgároktól érkezett panasz. Hangsúlyozta, az egészséges fák kivágását ellenzik.

Kerecsényi Zoltán üdvözölte az Esterházy-katély közelgő újbóli megnyitását, annak teljes körű felújítását. Mint mondta támogatják az intézmény működését és bíznak a sikeres működtetésben. Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy véleménye szerint a kastély előtt álló Petőfi és Jókai szobrok jó helyen vannak ott, ahol vannak, az Esterházy-kastélyba érkező turustáknak illő az ő emlékükkel is találkozni - mondta a DK képviselője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.