Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Július 15. 10:15, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

15 milliót ad a város a Perutznak

15 milliót ad a város a Perutznak

A harmadosztályba feljutó pápai csapat magasabb költségvetéséhez járul hozzá az önkormányzat.

Fizetni kell a Pápai Hús 1913. Kft-nek

Az ülésen módosították a költségvetési rendeletet. Erre azért volt szükség, mert a város 57 millió 755 ezer forint rendkívüli önkormányzati támogatást kapott. Az önkormányzat pert veszített a Pápai Hús 1913 Kft. korábbi tulajdonosaival szemben, ebből fizetési kötelezettsége keletkezett, ennek fedezésére azonban a jogszabály szerint rendkívüli kormányzati támogatás igényelhető. Az önkormányzat élt ezzel a lehetőséggel, a kormány pedig elfogadta ezt. Az összeg a mai döntéssel bekerült a város költségvetésébe.

15 millió a Perutznak

Vegyes ügyek között tárgyalták és hosszan vitáztak a képviselők a Pápai Perutz Football Club által igényelt 15 millió forintos támogatási igényről. A klub 70 millió forintos költségvetést tervezett a 2017/18-as szezonra, ehhez 30 millió forint támogatást kért, melynek idei évre eső része szerepelt a mostani előterjesztésben. Süle Zsolt Jobbikos képviselő ennek kapcsán úgy fogalmazott, Magyarországon futball fertő van, piszkos pénzügyekről szól a hazai labdarúgás. Kérdésében a labdarúgók fizetéséről érdeklődött, és arról, hogy a klub miért nem ad tájékoztatást a kapott források felhasználásáról. Mint mondta, vendéglátóhelyeken szerzett információi szerint a focisták több százezer forintos fizetésért játszanak Pápán is.

Bocskay László, az egyesület elnöke válaszában elmondta, a támogatásról forintra elszámolnak az önkormányzattal, és eddig is jó gazda módjára használták fel a kapott pénzt. Hozzátette, az egyesületben tevékenykedők nem vesznek fel fizetést munkájukért, a csapat felszerelésére, utaztatására azonban költenek éppúgy, mint a profi játékosokra. Válaszában arra is figyelmezette Süle Zsoltot, hogy a magyar foci problémáit nem a város képviselő-testületének kell megoldani és súlyos hiba ezt a témát a helyi ügybe belekeverni. Áldozó Tamás polgármester visszautasította a Jobbikos képviselő állítását és határozottan kijelentette, az önkormányzat nem vesz részt piszkos pénzügyekben.

Grőber Attila, MSZP-s képviselő szerint az NB III-as bajnokságban – ahová a Perutz feljutott – 100 millió forint alatt nem lehet megélni, kérdésében arra volt kíváncsi, hogy a várostól kapott 30 millión és az MLSZ-től érkező 30 millión túl honnan lesz meg a többi pénz. Felhívta a figyelmet arra, hogy az átláthatóság nagyon fontos, és a képviselő-testületnek – akár titoktartási kötelezettség mellett -, a klubot üzemeltető gazdasági társaság esetében is ismernie kell a források felhasználásának módját. Ugyanakkor elismerte, a magasabb osztályban való szereplés fontos az utánpótlás szempontjából, de azért is, mert a város ezzel visszaírhatja magát a sport világába, ami a városmarketing szempontjából sem közömbös. Dr. Hermann István Fideszes képviselő és Kerecsényi Zoltán, a DK képviselője a pápai foci múltjából hozott fel részleteket, és eredményes szereplésben bíznak. A napirendet végül 10 igen szavazattal, Dr. Bányai Katalin ellenszavazatával és Süle Zsolt tartózkodásával fogadták el.

Egy újabb pályázat

Egy újabb pályázat benyújtásáról is döntött a testület a mai értekezleten. Az Alsóvárosi temető I. világháborús parcellájának felújítására nyílt pályázati lehetőség, amivel a város élni kíván. A téma kapcsán szóba került a meglévő világháborús emlékhelyek felújításának szükségessége, olyan kutatás elkészítése, mely az áldozatokat pontosan számba veszi és felmerült az igény arra, hogy olyan emlékhelyet alakítson ki a város, mely név szerint emlékezik meg a pápai hősökről, áldozatokról.

Személyi ügyek

Személyi ügyről döntött első napirendi pontjában a ma délelőtti munkaértekezleten Pápa Város Önkormányzata képviselő-testülete. A városatyák a Pápa Város Infrastruktúrájának Fejlesztéséért Közalapítvány új felügyelő bizottsági tagjáról szavaztak, miután Bánhidi László, a Városgondnokság korábbi igazgatója lemondott tagságáról. A megüresedett bizottsági tagság betöltésére Bakó Istvánt, a Városgondnokság új igazgatóját javasolták, a testület pedig egyhangúan támogatta a határozati javaslatot.

Fotó: pápa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.