Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Március 26. 12:43, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

14 fát kivágnak, 28-at ültetnek Borsosgyőrön

14 fát kivágnak, 28-at ültetnek Borsosgyőrön

A tavalyi évben kezdődött meg a településrész főutcáján a rendezése.

A páratlan oldalon kivágták a túlnőtt, veszélyessé vált fákat, majd újakat ültettek, most pedig a páros oldalon végeznek hasonló beavatkozást. Máté István önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy hatvan év után megújul és egységes képet kap a településrész főutcája. A páros oldalon ugyan a felsővezetékek nem voltak veszélyben, de a túlnőtt egyedek így is okoztak problémát, korábban az egyik fa például rádőlt az egyik házra, továbbá a fák cseréje nyomán tágul tér az utcában és egységessé is válik a kép - magyarázta a képviselő.

Bakó István, a Városgondnokság igazgatója elmondta, a tavalyi évben 49 díszfával pótolták a kivágott egyedeket, most a páros oldalon 28 gömbmeggyet fognak elültetni, a kivágott 14 fa helyett. Az így kapott faanyag egyik része erőműben végzi, a másik része pedig segélyként kerül kiszállításra a településrészeken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.