Városlista
2018. július 16, hétfő - Valter

Hírek

2018. Március 19. 11:35, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Fákat vágnak ki, majd újakat telepítenek Borsosgyőrön

Fákat vágnak ki, majd újakat telepítenek Borsosgyőrön

Lakossági kezdeményezésre negyven darab fát vágnak ki a településrészen és ugyanennyit telepítenek a főút mentén.

Máté Istvántól, a településrész önkormányzati képviselőjétől megtudtuk, Borsosgyőr szeptemberi önkormányzati ülésén határoztak a fák kivágásáról, mivel számos lakossági panasz érkezett azok állapota, balesetveszélyessége és esztétikuma miatt.

A fák kivágását a Városgondnokság munkatársai végzik, a munkálatokat a hét második felében kezdik meg. Bakó István, a társaság igazgatója elmondta, tuskófúrással és a terep rendezésével teljes körűen végzik el a fák eltávolítását, a legintenzívebb munkavégzésre március 27-én kell számítani, ekkorra ugyanis áramszünetet terveznek a szolgáltatóval egyeztetve. Az új fák telepítése áprilisban fog megtörténni.

A hatvanéves fák kivágásának több oka is van. Egyrészt olyan magasra nőttek, hogy elérik a villanyvezetékeket, ezért az áramszolgáltató korábban féloldalasra nyírta a magasabb egyedeket, melyek így nem nyújtanak szép látványt, de az egyes fákat a betegségek sem kerülték el. Unger Tamás alpolgármester előbbivel kapcsolatban elmondta, több alkalommal tapasztaltak hasonlót a városban és mindannyiszor jelezték is ezt a közműszolgáltatónak, ezidáig azonban nem tapasztalják, hogy meglenne bennük a befogadókészség és esztétikai szempontokat is figyelembe vennének a fák levágásakor. Az alpolgármester reagált arra a lakossági kritikára is, mely szerint indokolatlanul vágnának ki fákat a városban. – Nem azért vágunk ki fákat, mert nem szeretjük a zöld növényzetet, hanem csak olyan fákat távolítunk el, amelyek vagy életciklusuk végéhez értek, vagy balesetveszélyesek, betegek, korhadtak, netán az infrastruktúrát károsíthatják – mondta Unger Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 15. 08:51, vasárnap | Helyi

A nyaralók biztonságáért

A pápai rendőrök prevenciós céllal keresték fel a fürdő- és üdülőhelyeket.

2018. Július 15. 08:36, vasárnap | Helyi

Közös szolgálat a polgárőrökkel

A pápai rendőrök munkáját a nyári időszakban is segítik a polgárőrök.

2018. Július 15. 08:31, vasárnap | Helyi

Háromszoros Európa-bajnok a pápai Gelencsér Róbert!

A Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-bajnokságán a magyar válogatott egyik legsikeresebb sportolója, a pápai Gelencsér Róbert is részt vett, aki harmadik európai versenyén a már megszokott atlétika számaiban indult.

2018. Július 14. 08:43, szombat | Helyi

Kerecsényi Zoltán Podmaniczky-díjat vehetett át