Városlista
2018. április 27, péntek - Zita

Hírek

2018. Március 19. 11:35, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Fákat vágnak ki, majd újakat telepítenek Borsosgyőrön

Fákat vágnak ki, majd újakat telepítenek Borsosgyőrön

Lakossági kezdeményezésre negyven darab fát vágnak ki a településrészen és ugyanennyit telepítenek a főút mentén.

Máté Istvántól, a településrész önkormányzati képviselőjétől megtudtuk, Borsosgyőr szeptemberi önkormányzati ülésén határoztak a fák kivágásáról, mivel számos lakossági panasz érkezett azok állapota, balesetveszélyessége és esztétikuma miatt.

A fák kivágását a Városgondnokság munkatársai végzik, a munkálatokat a hét második felében kezdik meg. Bakó István, a társaság igazgatója elmondta, tuskófúrással és a terep rendezésével teljes körűen végzik el a fák eltávolítását, a legintenzívebb munkavégzésre március 27-én kell számítani, ekkorra ugyanis áramszünetet terveznek a szolgáltatóval egyeztetve. Az új fák telepítése áprilisban fog megtörténni.

A hatvanéves fák kivágásának több oka is van. Egyrészt olyan magasra nőttek, hogy elérik a villanyvezetékeket, ezért az áramszolgáltató korábban féloldalasra nyírta a magasabb egyedeket, melyek így nem nyújtanak szép látványt, de az egyes fákat a betegségek sem kerülték el. Unger Tamás alpolgármester előbbivel kapcsolatban elmondta, több alkalommal tapasztaltak hasonlót a városban és mindannyiszor jelezték is ezt a közműszolgáltatónak, ezidáig azonban nem tapasztalják, hogy meglenne bennük a befogadókészség és esztétikai szempontokat is figyelembe vennének a fák levágásakor. Az alpolgármester reagált arra a lakossági kritikára is, mely szerint indokolatlanul vágnának ki fákat a városban. – Nem azért vágunk ki fákat, mert nem szeretjük a zöld növényzetet, hanem csak olyan fákat távolítunk el, amelyek vagy életciklusuk végéhez értek, vagy balesetveszélyesek, betegek, korhadtak, netán az infrastruktúrát károsíthatják – mondta Unger Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Április 26. 19:00, csütörtök | Helyi

Kerékpárverseny miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani Pápán

Veszprém és Pápa városában 2018.04.28-án a Carpathian Couriers kerékpárverseny miatt az alábbi forgalomkorlátozásra és lezárásra lehet számítani a hétvégén.

2018. Április 25. 13:54, szerda | Helyi

Eladták a lopott akkumulátorokat

A pápai rendőrök négy órán belül elfogták a lopással gyanúsítható három helyi lakost.

2018. Április 25. 11:05, szerda | Helyi

Jól halad a véradó épületének a megújítása

50%-os készültségi szinten van a Területi és Településfejlesztési Operatív Program keretében zajló felújítás - derült ki a ma délelőtti helyszínbejáráson.

2018. Április 25. 09:19, szerda | Helyi

Ültetik a fákat Borsosgyőrön

A Városgondnokság ma megkezdte a kivágott fák pótlását Borsosgyőrön. A sérült, a légvezetékek veszélyeztetése miatt súlyosan csonkolt fákat márciusban vágták ki, s már akkor be is ígérték a gyors visszapótlást.