Városlista
2019. március 20, szerda - Klaudia, Alexandra

Hírek

2018. Március 19. 11:35, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Fákat vágnak ki, majd újakat telepítenek Borsosgyőrön

Fákat vágnak ki, majd újakat telepítenek Borsosgyőrön

Lakossági kezdeményezésre negyven darab fát vágnak ki a településrészen és ugyanennyit telepítenek a főút mentén.

Máté Istvántól, a településrész önkormányzati képviselőjétől megtudtuk, Borsosgyőr szeptemberi önkormányzati ülésén határoztak a fák kivágásáról, mivel számos lakossági panasz érkezett azok állapota, balesetveszélyessége és esztétikuma miatt.

A fák kivágását a Városgondnokság munkatársai végzik, a munkálatokat a hét második felében kezdik meg. Bakó István, a társaság igazgatója elmondta, tuskófúrással és a terep rendezésével teljes körűen végzik el a fák eltávolítását, a legintenzívebb munkavégzésre március 27-én kell számítani, ekkorra ugyanis áramszünetet terveznek a szolgáltatóval egyeztetve. Az új fák telepítése áprilisban fog megtörténni.

A hatvanéves fák kivágásának több oka is van. Egyrészt olyan magasra nőttek, hogy elérik a villanyvezetékeket, ezért az áramszolgáltató korábban féloldalasra nyírta a magasabb egyedeket, melyek így nem nyújtanak szép látványt, de az egyes fákat a betegségek sem kerülték el. Unger Tamás alpolgármester előbbivel kapcsolatban elmondta, több alkalommal tapasztaltak hasonlót a városban és mindannyiszor jelezték is ezt a közműszolgáltatónak, ezidáig azonban nem tapasztalják, hogy meglenne bennük a befogadókészség és esztétikai szempontokat is figyelembe vennének a fák levágásakor. Az alpolgármester reagált arra a lakossági kritikára is, mely szerint indokolatlanul vágnának ki fákat a városban. – Nem azért vágunk ki fákat, mert nem szeretjük a zöld növényzetet, hanem csak olyan fákat távolítunk el, amelyek vagy életciklusuk végéhez értek, vagy balesetveszélyesek, betegek, korhadtak, netán az infrastruktúrát károsíthatják – mondta Unger Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 19. 20:33, kedd | Helyi

Lakossági fórumon kérték ki a lakosság véleményét a Külső-Várkert megújítási terveiről

Zöld Város II. projekt Külső-Várkertre vonatkozó első tanulmányterveinek megvitatására az önkormányzat lakossági fórumot szervezett, hogy a pápaiak javaslatait megismerve, azokat továbbítsa a tervezők felé.

2019. Március 19. 20:30, kedd | Helyi

Helyreigazító cikkekből csinált kiállítást a Jobbik

A tárlatot még holnap délutánig megtekintheti a pápai Március 15. téren – mondta el Süle Zsolt.

2019. Március 19. 20:00, kedd | Helyi

Pápán forgat Borbás Marcsi

A napokban városunkban készül a Gasztroangyal című műsor.

2019. Március 18. 16:28, hétfő | Helyi

Pápán is fizethet verssel a kávéért

Március 21-én a Költészet Világnapján a „Fizess Verssel” Nemzetközi kezdeményezés keretében egy előre megírt költemény elszavalásával is lehet fizetni, méghozzá Pápán is. Mutatjuk, hogy hol.