Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Március 19. 11:35, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Fákat vágnak ki, majd újakat telepítenek Borsosgyőrön

Fákat vágnak ki, majd újakat telepítenek Borsosgyőrön

Lakossági kezdeményezésre negyven darab fát vágnak ki a településrészen és ugyanennyit telepítenek a főút mentén.

Máté Istvántól, a településrész önkormányzati képviselőjétől megtudtuk, Borsosgyőr szeptemberi önkormányzati ülésén határoztak a fák kivágásáról, mivel számos lakossági panasz érkezett azok állapota, balesetveszélyessége és esztétikuma miatt.

A fák kivágását a Városgondnokság munkatársai végzik, a munkálatokat a hét második felében kezdik meg. Bakó István, a társaság igazgatója elmondta, tuskófúrással és a terep rendezésével teljes körűen végzik el a fák eltávolítását, a legintenzívebb munkavégzésre március 27-én kell számítani, ekkorra ugyanis áramszünetet terveznek a szolgáltatóval egyeztetve. Az új fák telepítése áprilisban fog megtörténni.

A hatvanéves fák kivágásának több oka is van. Egyrészt olyan magasra nőttek, hogy elérik a villanyvezetékeket, ezért az áramszolgáltató korábban féloldalasra nyírta a magasabb egyedeket, melyek így nem nyújtanak szép látványt, de az egyes fákat a betegségek sem kerülték el. Unger Tamás alpolgármester előbbivel kapcsolatban elmondta, több alkalommal tapasztaltak hasonlót a városban és mindannyiszor jelezték is ezt a közműszolgáltatónak, ezidáig azonban nem tapasztalják, hogy meglenne bennük a befogadókészség és esztétikai szempontokat is figyelembe vennének a fák levágásakor. Az alpolgármester reagált arra a lakossági kritikára is, mely szerint indokolatlanul vágnának ki fákat a városban. – Nem azért vágunk ki fákat, mert nem szeretjük a zöld növényzetet, hanem csak olyan fákat távolítunk el, amelyek vagy életciklusuk végéhez értek, vagy balesetveszélyesek, betegek, korhadtak, netán az infrastruktúrát károsíthatják – mondta Unger Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.

2024. Április 16. 09:15, kedd | Helyi

Kattant a bilincs - Késsel fenyegette meg élettársát a Pápa környéki faluban

Egy Pápa környéki kistelepülésen élő nő értesítette a rendőrséget 2024. április 13-án este arról, hogy családi házukban élettársa egy szóváltást követően késsel fenyegette meg.

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.

2024. Április 14. 09:36, vasárnap | Helyi

Kikapott a rangadón a Perutz

A Balatonfűzfő elleni mérkőzésen a Perutz rosszul sáfárkodott a helyzeteivel, ezért nem tudott pontot sem szerezni.