Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Október 02. 11:52, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Volt, nincs ingyenes parkolás a Platánnál

Volt, nincs ingyenes parkolás a Platánnál

Az állami tulajdonban lévő épület kezelője, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. lezáratta a volt Platán Szálló előtti aszfaltos területet, amelyet a pápaiak ingyenesen tudtak használni gépkocsijuk elhelyezésére.

Az okokról az MNV Zrt.-t emailben kérdeztük, de a válaszadásig türelmünket kérték. Az épület gondnokával azonban sikerült beszélnünk, bár ő is azt tanácsolta, hogy hivatalos úton keressük fel a társaságot, annyit azonban elárult, hogy igen-igen mostoha körülmények vannak az épület környékén. Maga a korábbi szállóépület is veszélyes, a tetőről potyognak a cserepek, nem tanácsos a közelébe menni, ráadásul ha valami ráesik az autóra, akkor a biztosítóhoz fordulnak a tulajdonosok. Ilyen esetből volt is jópár, de nem csak az épület okozott károkat, hanem az autósok is egymásnak. Amióta ugyanis belvárosszerte fizetni kell a várakozásért, megszaporodtak az autók az egyébként rendkívül rendezetlen területen, a szűkös ki-beállások pedig gyakran jártak kisebb balesetekkel, meghúzásokkal, gyakori vendég volt a területen a biztosítótársaság kárszakértője. A gondnok szerint ebből lehetett elege a vagyonkezelőnek, de természetesen ha válaszolnak, akkor közöljük a hivatalos álláspontot is.

A gondnok aztán kapva-kapott az alkalmon, és elkísért az épület Várkert felőli oldalára is, hogy ha már itt vagyok, csináljak erről is egy fényképet. Szemét, szemét hátán, de mint mondta, drogosok tanyája ez.

A cég kerítéssel zárta el az utat, de a Várkert felől továbbra is megközelíthető, ugyanakkor valószínűleg ez a drótkerítés sem lesz túl nagy akadály.

A Platán és környéke egyik szégyenfoltja a belvárosnak, az Esterházy-kastély szomszédságában igen-igen lehangoló képet fest maga az elhanyagolt épület is, de a gazos, szemetes környéke talán még inkább. A gondnok szerint viszonylag gyakran járnak arra olyanok, akik a 30-40 éve megszálltak a hotelben, köztük külföldiek is, és szomorúan tapasztalják, hogy mivé lett az egykori szálloda.

Felújításáról többször is esett már szó, ám egyelőre nem sikerült forrást találni rá, ráadásul - a kastélyhoz hasonlóan - állami tulajdonban van az épület és környezete, ami tovább nehezíti a kérdést.

Régi képeslap - JMVK Pápa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.