Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 14. 09:23, szerda | Sport
Forrás: MTI

Új vezetőedzővel várja az Olimpiakosz a Ferencvárost - ELŐZETES

Új vezetőedzővel várja az Olimpiakosz a Ferencvárost - ELŐZETES

Közel két évtizedig egyetlen magyar labdarúgócsapat sem élte meg a kupatavaszt a nemzetközi porondon, a Ferencváros viszont 2023 után 2024-ben is a kieséses szakaszban szerepelhet:

Ezúttal a Konferencia-ligában az Olimpiakosz lesz az ellenfele a 16 közé kerülésért.

A tavaly az Európa-ligában nyolcaddöntős magyar bajnok maga mögött hagyta az ősz végi hullámvölgyet, amikor a sérült Varga Barnabás hiányában kilenc meccsből csak kettőt tudott megnyerni. A válogatott csatár felépülésének is köszönhetően viszont remekül kezdte a 2024-es esztendőt, ugyanis mindhárom mérkőzését megnyerte az OTP Bank Ligában, ráadásul igencsak gólerős játékkal. Utóbbiban elévülhetetlen érdemei vannak a tavaly még paksi játékosként gólkirály Vargának, aki a tíz találat felét vállalta magára idén.

A zöld-fehérek nemcsak a góllövőlista éllovasának visszatérésével erősödtek a tavaszi folytatásra, hanem új játékosok igazolásával is, akik közül az elefántcsontparti középpályás, Habib Maiga és a bosnyák csatár, Kenan Kodro is bevethető a harmadik számú európai kupasorozatban. A két klub keretének értéke között azonban így is jelentős a különbség, az Olimpiakoszé dupla annyit ér a szakértők szerint. Ennek ellenére a Ferencváros korántsem esélytelenül várja a párharcot és a pireuszi első felvonást, mivel a rivális ebben a szezonban elmarad a várakozásoktól, amit nemcsak bajnoki tabellán elfoglalt negyedik helye mutat, hanem az is, hogy már két edzőváltásra is sor került ebben az idényben.

Az viszont jelentősen megnehezíti a Ferencváros és Dejan Stankovic vezetőedző felkészülését, hogy José Luis Mendilibart vasárnap nevezték ki, azaz éppen a csütörtöki összecsapáson debütál majd a piros-fehérek kispadján. Ennek nyomán ugyanis nem lehet tudni milyen taktikai, szerkezeti és személyi változások várhatóak a görög csapatban. A spanyol tréner tavaly mindenesetre hasonló feladatot kapott, akkor márciusban került a Sevillához, amelyet aztán az Európa-ligában vezetett végső diadalra éppen Budapesten.

A Ferencvárosnak ez lesz a hatodik párharca görög ellenféllel szemben, az Olimpiakoszról kellemes emlékeket őrizhet, mert 1996-ban elbúcsúztatta az UEFA Kupa első fordulójában, miután 3-1-es hazai sikerét követően idegenben 2-2-es döntetlent ért el. Emellett 1965-ben a BEK-ben a Panathinaikoszt, hat évvel később pedig a második számú sorozatban a Panionioszt is kiejtette. Ami rossz előjel, hogy a legutóbbi két alkalommal az FTC alulmaradt görög riválisával szemben: 1997-ben az OFI Kréta és 1998-ban az AEK Athén búcsúztatta az UEFA Kupában. Az Olimpiakosz egyetlen magyar ellenfele a nemzetközi kupasorozatokban a Ferencváros volt.

Az Olimpiakosz és a Ferencváros eddigi menetelésében akad közös pont: a görögök az Európa-liga selejtezőjében nyáron előbb a Genket, majd a Cukarickit búcsúztatták veretlenül, amelyek így a Konferencia-ligába kerültek - éppen a Ferencvárossal azonos csoportba. A magyar bajnok aztán ősszel a belga és a szerb csapatot megelőzve végzett veretlenül másodikként a csoportjában a tavaly döntős olasz Fiorentina mögött. A pireuszi gárda a Sallai Rolandot is foglalkoztató német Freiburg, illetve a Konferencia-ligát tavaly megnyerő angol West Ham United mögött lett harmadik az El-csoportkörében, így esett le a Kl-be, ahol most a magyar bajnokkal akadt össze.

A több mint 32 ezer néző befogadására alkalmas Karaiszkakisz Stadionban csütörtökön - közép-európai idő szerint - 18.45-kor kezdődő találkozót élőben közvetíti az M4 Sport és a Kossuth Rádió. A visszavágót egy héttel később a Groupama Arénában rendezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.