Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Július 19. 15:12, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Szennyvíziszap: Az ellenzéki képviselők rendkívüli testületi ülés összehívását várják a polgármestertől

Szennyvíziszap: Az ellenzéki képviselők rendkívüli testületi ülés összehívását várják a polgármestertől

A ellenzéki politikusok szerint a pápai emberekben tovább nőtt a félelem és a bizonytalanság, a Tapolcafőre érkező szennyvíziszappal kapcsolatban.

Mint ismeretes, Grőber Attila szocialista és Süle Zsolt jobbikos önkormányzati képviselők július elején tartottak sajtótájékoztatón a Pápához tartozó településrészen és elmondták, hogy a volt téglagyár területére külföldről származó szennyvíziszapot szállítanak. Ezt a tényt a sajtótájékoztató után a gazdasági társaság tulajdonosa is elismerte hozzátéve, hogy törvényesen, minden jogszabálynak megfelelve végzik ezt a tevékenységet.

Grőber Attila és Süle Zsolt, önkormányzati képviselők több kérdést is feltettek az ügyben, melyekre "érdemi válasz azóta sem érkezett, sem a tulajdonosi körtől, sem Pápa város vezetőitől" - írják szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben. Hozzáteszik, azóta a megválaszolatlan kérdések száma tovább nőtt, "miközben az érintett körzet fideszes képviselője és Pápa város polgármestere szerint minden rendben van".

- Az üggyel kapcsolatban érzékelhetően nőtt a félelem és bizonytalanság Pápa város lakóinak körében is. Ezért ellenzéki képviselőként mindenképpen ezek tisztázását szeretnénk, hisz a Tapolcafőre érkező szállítmányok a mai napig nem álltak le, amit különösen aggasztónak találnak a helyiek. A kialakult helyzetre tekintettel, arra kérjük a kínai útjáról hazatérő polgármester urat, dr. Áldozó Tamást, hogy haladéktalanul hívjon össze az ügyben rendkívüli képviselőtestületi ülést. Erre a képviselőtestületi ülésre pedig hívják meg a szennyvíziszap tárolását végző gazdasági társaság képviselőjét, ahol lehetőség lesz az eddigi megfogalmazott kérdések megválaszolására. Természetesen várjuk az engedélyeket kiadó hatóságok képviselőit is - áll a Grőber Attila, Süle Zsolt és dr. Bányai Katalin képviselők által jegyzett közleményben.

"A szennyvíziszap tárolásával, kezelésével kapcsolatos kérdések tisztázása annál is inkább fontos, mert a Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi kormányinfón azt a tájékoztatást adta, hogy a jövőben nem adnak engedélyt az ehhez hasonló szennyvíziszap behozatalára. Ez egyértelműen jelzi, hogy a kormányzati köröket is zavarja a Magyarországra, így Pápára szállított szennyvíziszap. Pápa város vezetőinek pedig el kell dönteni, hogy az aggódó pápaiak vagy egy gazdasági társaság nyereségének az oldalán állnak.
A helyzet tisztázását nemcsak a pápai ellenzéki pártok támogatják kivétel nélkül, hanem a pápai lakosok is. Ugyanakkor konszenzus van az ellenzéki erők és a pápai emberek ezrei között abban is, hogy Pápa – Tapolcafőre egyetlen kamion szennyvíziszap sem érkezhet a jövőben" - zárul a sajtóközlemény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.