Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Augusztus 14. 07:52, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Süle Zsolt: Járjon munkabér az otthonápolásért

Süle Zsolt: Járjon munkabér az otthonápolásért

Az önkormányzati képviselő és a Jobbik támogatja az otthonápolók azon kezdeményezését, hogy az otthonápolás munkaviszonynak számítson és a jelenlegi 52.800 forintos díj érje el a mindenkori minimálbér összegét.

A közelmúltban végetért sikeres kupak- és adománygyűjtést - melyet az önkormányzati is támogatott - üdvözölte a képviselő, de mint mondta, az akció felhívta a figyelmet az otthonápolók problémájára, hiszen az említett család azért került nehéz anyagi helyzetbe, mert a szükők egyike otthon kell hogy ápolja gyermekét, állandó jelleggel, nem tud elmenni dolgozni. A jelenleg is érvényben lévő szabályozás szerint csekély összegű, maximum 52.800 forintos támogatást kap az államtól az otthon maradt szülő. Otthonápolási díjat több mint negyvenezer ember kap Magyarországon, így számos állampolgárt érint a probléma. Süle Zsolt hangsúlyozta, ezek az emberek önhibájukon kívül kerültek nehéz anyagi helyzetbe.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom az otthonápolók kezdeményezését felkarolta és törvényi szabályozást kezdeményez. - Azt mondjuk, hogy aki tartósan beteg, vagy súlyosan fogyatékos hozzátartozóját otthon ápolja, gondozza 24 órán keresztül, az munkát végez, melyért munkabér jár. 2019. január elsejétől váljon teljes értékű munkaviszonnyá az otthonápolás és kössék a mindenkori minimálbérhez az otthonápolási díjat - hangsúlyozta Süle Zsolt hozzátéve, mindez évi hat milliárd forintba kerülne az otthonápolók számításai szerint, mely kis tételnek számít az ország költségvetésében. A képviselő érthetetlennek nevezte, hogy a magát kereszténynek mondó kormány ezidáig nem támogatta az otthonápolók kezdeményezését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.