Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Július 30. 09:24, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

6500 kilogramm kupak gyűlt össze

6500 kilogramm kupak gyűlt össze

Tavaly november óta gyűltek a zsákok a Harmadik utcai ház udvarán és melléképületeiben. A széleskörű összefogásnak is köszönhetően valóra válhat a Sándor család régi vágya.

Hunort, az értelmi sérült, járásra képtelen, folyamatos ellátásra szoruló kisfiút többször bemutattuk már. Az ő életkörülményeinek javítása miatt kezdett a család kupakgyűjtésbe, de még őket is meglepte, hogy micsoda energiák mozdultak meg a jó ügyért. Nemcsak Pápán, de megyeszerte is több helyen folyamatosan gyűjtötték és küldték a kupakokat, de az ország határain túlra is eljutott az akció híre és például Szlovákiából is érkeztek adományok. Hunor édesapja nagyon hálás mindazoknak, akik segítettek nekik, kezdve azoktól, akik kupakokat gyűjtöttek, azokon át, akik pénzadománnyal járultak hozzá a tervezett építkezéshez, egészen azokig, akik például jótékonysági estet szerveztek, vagy egyéb gyűjtést koordináltak.

Sándor Endre Gézától megtudtuk, a beteg kisfiúnak egy akadálymentes és biztonságos fejlesztő szobát szeretnének építeni, mellékhelyiséggel és fürdőszobával együtt. A különleges épületrész megépítésének költségei meghaladják az öt millió forintot, így nagy szükség volt minden segítségre.A kilenc hónap során a család bankszámlaszámára 2,3 millió forint érkezett anyagi felajánlásokból, a Hunorért szervezett jótékonysági est bevételéből, illetve a pápai ökumenikus imahét adományaiból. Ehhez jön hozzá a kupakokért várt nagyjából négyszázezer forint és a Családi Otthonteremtési Kedvezményt is igénybe kívánják venni 1,4 millió forint értékben. Sándor Endre Géza elmondta, beadták igényüket az akadálymentesítési támogatásra is, melyből háromszázezer forintot remélnek. Mindezek mellett mintegy két millió forintos hitelfelvételre is szükség lesz ahhoz, hogy valóra váljon a családi régi vágya. A kivitelezésnek várhatóan október elején tudnak nekiállni - mondta el a családfő.

Sándor Endre Géza köszönetet mondott Unger Tamás alpolgármesternek, aki felajánlotta a Városgondnokság segítségét, így a család számára nem okozott plusz terhet a kupakok elszállítása a tinnyei műanyaghulladék-feldolgozó üzembe, ahol kilogramonként 65 forintot fizetnek a kupakokért. A családfő hozzátette, ők ugyan abbahagyják a gyűjtést, de egy csabrendeki, szintén számos betegséggel küzdő kislány javára továbbra is átadhatók a kupakok, melyeket a Vadász utca 1/3 szám alatt gyűjtenek és onnan szállítják el Csabrendekre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk