Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. December 13. 15:22, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Süle Zsolt: Félrevezették a pápaiakat

Süle Zsolt: Félrevezették a pápaiakat

A képviselő szerint nem a két évvel ezelőtt hangoztatott indokok miatt vezették be a kommunális adót.

Süle Zsolt felidézte, a legutóbbi képviselő-testületi ülésen önálló képviselői indítványban javasolta a kommunális adó nulla forintra történő csökkentését. - Legnagyobb sajnálatomra és minden érv ellenére a fideszes képviselők úgy döntöttek, hogy a kommunális adót továbbra is fizetniük kell a pápaiaknak, ezzel évi 160 millió forinttal rövidítve meg őket. Mára bebizonyosodott, hogy két évvel ezelőtt a fideszes városvezetés félrevezette a pápaiakat, hiszen nem az akkor kommunikáltak miatt vezették be a kommunális adót, mivel az akkor hangoztatott indokok mostanra megszűntek - fogalmazott Süle Zsolt hozzátéve, a Fidesz saját választóit is félrevezette, ezzel pedig a rezsi- és adócsökkentést hangoztató párt bort iszik és vizet prédikál.

A jobbikos képviselő szerint a polgármester indolkása, mely szerint a városnak továbbra is szüksége van a kommunális adóból befolyó bevételre, arra utal, hogy a város gazdasági helyzete továbbra sem megfelelő, csupán néhány gazdasági szereplőnek köszönhető, hogy nincs hatalmas pénzügyi gond Pápán, a "kis és közepes vállalkozások nagy része a túlélésre játszik, a város vezetése pedig csak sodródik a különböző történések között". Süle Zsolt szerint a fentieket erősíti az is, hogy újabb adónem került bevezetésre a legutóbbi testületi ülésen. - Ha a város gazdasága tényleg akkora mértékben fejlődik, mint ahogy azt a város vezetése hangoztatja, mi szükség van újabb adónem bevezetésére, miközben a régieket is mind hatályban hagyják? Ráadásul folytatják azt a régóta bevett gyakorlatot, hogy nagy tételben adják el a város tulajdonában lévő ingatlanokat - fogalmazott Süle Zsolt hozzátéve, további problémákat vetít előre, hogy a város tulajdonában lévő gazdasági társaságok, így a Városfejlesztő Társaság Kft. és a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. helyzete továbbra sem megnyugtató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.