Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. November 16. 15:08, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Süle Zsolt: Legyen nulla forint a kommunális adó

Süle Zsolt: Legyen nulla forint a kommunális adó

A jobbikos képviselő szerint megoldódtak azok a problémák, amelyek miatt bevezetésre került az adónem, ezért javasolja a kommunális adó nulla forintra való csökkentését.

Süle Zsolt felidézte, a kommunális adót bevezetésekor kétféleképpen indokolták. A városvezetés egyrészt azt mondta, hogy a Pápai Hús csoport felszámolása miatt kieső adóbevételek pótlása miatt van szükség rá, másrészt, hogy a korábban megkezdett városfejlesztések befejezéséhez szükséges fedezet biztosításához kellenek a plusz bevételek. - A pápai városvezetés a gazdasági hibáit, tévedéseit fizettette meg a pápaiakkal. Eljött az idő, hogy ezt a csorbát kiküszöböljék. Úgy gondolom, hogy az elmúlt két évben történtek olyan pozitív változások, melyek lehetővé teszik, hogy a kommunális adó mértékét nulla forintra csökkentse az önkormányzat - fogalmazott az önkormányzati képviselő hozzátéve, javaslata elfogadása esetén 160 millió forint maradna a pápai embereknél.

A politikus hangsúlyozta, a Pápai Hús újra teljes erővel üzemel, így helyi adófizetési kötelességét is fogja tudni teljesíteni, mely várhatóan egyedül képes lesz kiváltani a kommunális adóból befolyó bevételt. Süle Zsolt szerint az adónem bevezetésének másik indoka, vagyis a városi fejlesztésekhez szükséges források terén is történtek pozitív irányú változások, hiszen mindezidáig mintegy 7 milliárd forint értékben nyert el a pápai önkormányzat uniós forrást, fejlesztések végrehajtására. - Mindezek után elmondható, hogy a kommunális adó okafogyottá vált - hangsúlyozta Süle Zsolt hozzátéve, az adónem nulla forintra való csökkentése sem jelentené azt, hogy sokkal kevesebb bevétele lesz az önkormányzatnak, hiszen a lakosság nagyrészt a helyi gazdaságban költené el a "nála hagyott" pénzeket, növelve ezzel a város bevételeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék