Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Március 09. 14:41, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Saját korábbi kérdésére vár választ dr. Kovács Zoltántól a Jobbik jelöltje

Saját korábbi kérdésére vár választ dr. Kovács Zoltántól a Jobbik jelöltje

Töreki Milán jobbikos országgyűlési képviselőjelölt a Pápát érintő, Győr-Celldömölk vasútvonal számtalanszor megígért villamosítása kapcsán szólalt meg.

A politikus elmondta, a vasútvonalon évtizedek óta nem történt fejlesztés és modernizáció, a Celldömölk és Pápa közötti szakaszon több mint hatvan éve nem volt jelentősebb felújítás. Mindez annak ellenére jelenthető ki, hogy a rendszerváltás óta regnáló szinte valamennyi kormány ígéretet tett a vasútvonal fejlesztésére. A jobbikos országgyűlési képviselőjelölt idézte azokat az ígéreteket, amelyek a vasútvonal fejlesztésével kapcsolatban hangoztak el. Több miniszter és képviselő - köztük Gőgös Zoltán ígéretét is ismertette Töreki Milán a sajtó képviselőivel, melyekben a politikusok évről-évre ígéretet tesznek a vasútvonal villamosításának elvégzésére. - Mindezzel szemben 2007 márciusában megszüntették a személyszállítást a Pápa-Tatabánya és Pápa-Csorna vonalon. 2008 október 8-án dr. Kovács Zoltán ellenzéki képviselőként a parlamentben a következőket mondta felszólalásában: "Látható, hogy az elmúlt 7 és fél év alatt miniszterek jöttek-mentek, állandó csak a Győr-Celldömölk vasútvonal maradt, rengeteg ígérgetés ellenére, villamosítás nélkül. Kérem válaszoljanak: Bízhatnak-e a szakasz vonzáskörzetében élő emberek, hogy valaha villamosított pályán közlekedhetnek. Meg tud-e jelölni ebben a kérelemben olyan dátumot, amelynek megtartásáért felelősséget mer vállalni, s miért büntetik a környéken élőket?" - idézte Kovács Zoltán felszólalását Töreki Milán, aki arra kéri az országgyűlési képviselőt, hogy válaszolja meg a 2008-ban feltett kérdését, vagyis hogy "miért büntetik a környékben élőket?"

A jobbikos jelölt hozzátette, 2010-ben a Fidesz-kormány számára minden adott lett volna a vasút fejlesztésére. Mint mondta, Csorna irányában visszaállították ugyan a személyszállítást, ám néhány évvel ezelőtt két vonatpárra redukálták a menetrendet. Hende Csaba honvédelmi miniszter 2012-es nyilatkozatát is idézte Töreki Milán, aki a pápai repülőtér logisztikai fejlesztése kapcsán beszélt a vasút fejlesztéséről. A Jobbik képviselőjelöltje ezzel szemben elmondta, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. honlapja szerint még az előkészítés fázisában sincs a szóban forgó beruházás 2020-ig. Töreki Milán úgy fogalmazott, hogy teljesen mindegy a Pápát érintő vasútvonal fejlesztése szempontjából, hogy a Fidesz-KDNP, vagy az MSZP van kormányon. A jelölt hozzátette, a Jobbik programjában szerepel a vasútvonal fejlesztése.

Dr. Kovács Zoltán a témában Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel közösen megtartott lakossági fórumon elmondta, jelenleg a 83-as főút fejlesztését kezelik prioritásként, ennek megvalusítását követően készülhet el a vasútvonal villamosítása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.