Városlista
2018. szeptember 19, szerda - Vilhelmina

Hírek

2018. Március 08. 13:06, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

83-as út: Elkészültek a tendertervek

83-as út: Elkészültek a tendertervek

Másfél éves munkát követően elkészültek a Pápát az M1-es autópályával összekötő új, 2x2 sávos út kiépítéséhez szükséges tendertervek -

-melyeket ma délelőtt ismertettek az érintett települések polgármestereivel, valamint a térség országgyűlési képviselőivel.

Mint ismeretes, az új út alapkőletételére a tavalyi évben sor került, mivel az M1-es autópályánál egy rövid szakasz és egy új csomópont építése már megkezdődött. Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőtől megtudtuk, a további 36 kilométeres szakasz előkészítése javában zajlik, folynak a földhivatali és az építésügyi hatóság általi záradékolások a különböző területfelhasználási engedélyekkel kapcsolatosan – mondta Kovács Zoltán hozzátéve, bízik abban, hogy hamarosan a munkagépek is elkezdhetnek dolgozni, ehhez az kell, hogy minél hamarabb eredményesek legyenek a közbeszerzési eljárások. Előreláthatólag 2019 tavaszán veheti kezdetét a látványos építkezés és 2022-re készülhet el az új út.


Az országgyűlési képviselő kitért arra a kritikára, hogy miért nem készült még el az új út, a korábbi ígéretekkel ellentétben. Mint mondta, a korábbi tervekben csupán a jelenlegi út felújítása és megerősítése szerepelt, az, hogy 2x2 sávos, új nyomvonalon haladó út épülhet, csak a közelmúltban dőlt el és ezért döntöttek úgy, hogy inkább a jobb lehetőséget választják, még akkor is, ha ez csak később valósulhat meg, mint az eredeti elképzelés.

Korszerű és biztonságos

Kovács Zoltán hangsúlyozta, az új út kapcsán fontos kiemelni, hogy a két város között normál körülmények között, biztonságosabban és gyorsabban lehet majd közlekedni. Az új nyomvonalon elkészülő 36 kilométeres szakaszon egyebek mellett hat külön szintű csomópontot és két turbó körforgalmat alakítanak ki. A szakaszon a megengedett maximális sebesség az óránkénti 110 kilométer lesz, a beruházás kapcsán százmilliárdos nagyságrendről beszélhetünk – mondta el a sajtó kérdésére az országgyűlési képviselő hozzátéve, a kormány nem feledkezik meg az alsóbbrendű utak felújításáról sem, hiszen ebben az évben a négyszámjegyű, vagy az alacsonyabb rendű utak felújítására jelentős összeg jut hazai, illetve uniós forrásból.

A lista kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 19. 16:43, szerda | Helyi

Autómentes nap a Fő téren

Az Autómentes Nap a társadalom környezettudatosságának erősítését célzó rendezvény.

2018. Szeptember 19. 16:29, szerda | Helyi

Elvitt egy napszemüveget a képen látható néni, a pápai rendőrség keresi

A pápai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen nő azonosításához.

2018. Szeptember 18. 18:13, kedd | Helyi

Riasztották a pápai kutató-mentő helikoptert

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai értesítették a Magyar Honvédség légi kutató-mentő központját, mivel 2018. szeptember 17-én a kora délutáni órákban Csákberény és Csókakő között egy siklóernyős balesetet szenvedett.

2018. Szeptember 18. 16:00, kedd | Helyi

Jól halad a kastélykerítés újjáépítése

A meglehetősen rossz állapotú, vagy már nem is létező kerítés és kovácsoltvas kapu újjáépítése zajlik az Esterházy-kastély környezetében.