Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2024. Április 12. 17:09, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

»Politikai kultúraváltásra van szükség Pápán« - Bemutatta csapatát Grőber Attila

»Politikai kultúraváltásra van szükség Pápán« - Bemutatta csapatát Grőber Attila

A Közösen Pápáért Egyesület, az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, illetve az ellenzéki pártok támogatásával induló jelöltek legfontosabb célkitűzése, hogy megváltoztassák a helyi politikai kultúrát.

Grőber Attila polgármesterjelölt elmondta, fontos célkitűzésük volt továbbá az is, hogy olyan a civil életből ismert személyeket is bevonjanak, akik szakértői egy-egy területnek. Hozzátette, az ellenzéki pártok támogatását is meg kívánták nyerni, ez is sikerült, hiszen mind a hat párt mögöttük áll.

Kiemelte: a mindig mindentudás politikája helyett odafigyeléssel, törődéssel és alázattal próbálják meg majd irányítani a várost. Programjuk középpontjában három hangsúlyos terület lesz. Grőber Attila szerint a városüzemeltetés évek óta súlyos problémákkal küzd, amit a következő városvezetésnek meg kell oldani. - A fiatal generáció kérdése szintén égető, az egykori Dunántúl Athénje lassan kezdi elveszíteni a diákjait, a mi felelősségünk a fiatalok itt tartása. A harmadik kérdéskör pedig a szociális és idősellátás, ahol szintén higgadt és nyugodt tervezésre van szükség. A programunk elemeit a képviselőjelöltekkel közösen fogjuk bemutatni – fogalmazott a polgármesterjelölt.

Kérdésünkre, hogy milyen kampányra készül az ellenzék Pápán, Grőber Attila elmondta: szeretnének a saját programjuk és jelöltjeik bemutatására koncentrálni, ugyanakkor megjegyezte, reagálni fognak az őket érő esetleges igaztalan vádakra, ahogyan azt az elmúlt hetekben is megtették. Hozzátette, mindenki döntse el maga, ki él a városból, és ki a városért. – Minden ellenzéki képviselő egyforma tiszteletdíjat kap, amely minden esetben alacsonyabb, mint a legkevesebbet kapó fideszes képviselő tiszteletdíja. Továbbá Süle Zsolt egyedül több hozzászólással és javaslattal élt, mint az összes fideszes képviselő, nála csak én éltem több javaslattal. Ismerünk olyan fideszes képviselőt, aki az ülések felén vett csak részt. Döntsék el a választók, hogy ki dolgozik a városért és ki él belőle – fogalmazott Grőber Attila.

Reagált azokra a kormánypárti vádakra, amelyek szerint civil szervezetek mögé bújnának. Hangsúlyozta, a szavazólapon ott lesz valamennyi őket támogató párt logója, az egyesületük neve mellett.

Végül Grőber Attila bemutatta az egyes körzetek képviselőjelöltjeit, akikről bővebben ebben a cikkünkben olvashat!

A képeken egyel több személy látható, mint ahány jelölt bemutatásra került, Balázs Attila a gazdasági ügyekért felel, kiemelt tagja a csapatnak, ezért elkísérte őket a bemutatkozásra – mondta el Grőber Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.