Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Február 21. 14:29, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Negyvenmilliós projekt indul a városi könyvtárban

Negyvenmilliós projekt indul a városi könyvtárban

A Jókai Mór Városi Könyvtár sikeres pályázatának köszönhetően megújul az intézmény udvarán található, jelenleg raktárként funkcionáló épület, valamint IKT eszközöket és bútorokat szereznek be.

A könyvtár olvasótermében ma délután megtartott sajtótájékoztatón Polovitzerné Antal Mónika ismertette a több mint 40 millió forint értékű projekt részleteit. A könyvtáros elmondta, az udvaron álló épületet felújítják és átalakítják, kialakítanak egy számítógépes oktatótermet és egy kiállítótermet. A projekt tartalmazza a termek berendezését is, így informatikai eszközök és bútorok is beszerzésre kerülnek. Szintén a projekt keretében a könyvtárban lévő munkaállomásokat és az olvasói számítógépeket is fejlesztik, összesen tíz új számítógépet szereznek be. A projekt 2018. februárjában indult és 2019. január 31-én zárul, ezt követi egy öt éves fenntartási időszak, melynek során körülbelül 1500 fő vesz majd részt tanulási programokon, az új oktatási terekben.

A projektmenedzsmenti feladatokat a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. végzi. A cég ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta, a 108 négyzetméter hasznos alapterületű épületben egy 72 négyzetméteres foglalkoztatót alakítanak ki. Az épületet teljes egészében akadálymentesítik, elvégzik az energetikai megújítást, hőszigetelelik, valamint kicserélik a nyílászárókat. Ezen kívül kialakítanak egy kisebb foglalkoztató helyiséget és vizesblokkokat. Az épület átalakítása és megújítása nagyjából 26 millió forintba kerül majd, mely a beérkező árajánlatok függvényében válik véglegessé - mondta el Rádi Róbert ügyvezető.

Áldozó Tamás polgármester felidézte, amikor öt évvel ezelőtt a kastélyból jelenlegi helyére költözött a könyvtár, egy olyan félkész állapotban lévő infrastruktúrát kapott, amely nagyon sok fejlesztési lehetőséget hordoz magában. - Azt látjuk, hogy a városi könyvtár képes élni ezekkel a lehetőségekkel, képes olyan pályázatokat megfogalmazni, amiket a bírálók is pozitívan fogadnak - fogalmazott a városvezető hozzátéve, nem ez az egyetlen projekt, amely a könyvtárt érinti, hiszen az épületenergetikai fejlesztések sorában a könyvtár épületegyüttesének egy része is korszerűsítésre kerül. A polgármester azt javasolja a pápaiaknak, hogy kövessék a könyvtár felhívásait és éljenek azokkal a lehetőségekkel, melyeket - akár a szóban forgó projekt keretében - hozzáférhetővé tesz az intézmény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.