Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Szeptember 21. 15:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Önkormányzati tulajdonú közintézmények is megújulhatnak

Önkormányzati tulajdonú közintézmények is megújulhatnak

Kihirdették Pápa 11. nyertes TOP-os pályázatát is. Ezzel véglegessé vált az első körben elnyert összeg: 6.767.029.800 Ft.

Az első körben benyújtott pályázatok közül eddig egyetlen projekt finanszírozása volt kérdéses, mégpedig az önkormányzati tulajdonú közintézmények energetikai korszerűsítését célzó pályázat. Áldozó Tamás bejelentette, ezen célok megvalósítására 300 millió forintot nyert a város. - Öt önkormányzati épület energetikai korszerűsítésére nyílik lehetőség, a Vörösmarty utcai és a Teveli úti idősek otthonának épülete, a Jókai Mór Városi Könyvtár épülete, a Városi Sportcsarnok és a Nátus konyha épülete újulhat meg - mondta el a polgármester hozzátéve, az egyes épületeknél eltérő mértékű beavatkozások fognak megtörténni. Általában véve elmondható, hogy nyílászáró cseréket, fűtéskorszerűsítést, külső és padlásfödém hőszigetelést, homlokzatfelújítást, illetve napelemes rendszerek telepítését tartalmazza a projekt.

A ma délutáni sajtótájékoztatón elhangzott, a korszerűstések következtében csökkenni fog az intézmények szén-dioxid kibocsátása és fosszilis energiafelhasználása, valamint az épületek fenntartási költsége.

Áldozó Tamás polgármester a TOP első körében benyújtott pályázatok sorsának teljes megismerését követően elmondta, Pápa a megyére jutó (Veszprém kivételével, mivel a megyeszékhelyek a Modern Városok Program keretében külön jutottak forráshoz - a szerk.) 26 milliárd forintból 6,76 milliárd forintot nyert el, így minden negyedik forintnál is több kerül városunkba, de hogyha a pápai járást nézzük, akkor ez a szám a 7 milliárdot is meghaladja - mondta el a városvezető hozzátéve, a pályázatokon való sikeres szereplés azért volt lehetséges, mert ahogy azt dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő megfogalmazta: mindenki tette a dolgát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.