Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Július 06. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Nézze meg, milyen fejlesztések valósulhatnak meg Pápán

Nézze meg, milyen fejlesztések valósulhatnak meg Pápán

Az országban egyedülálló módon bárki megnézheti azokat a pályázati anyagokat, melyeket Pápa Város Önkormányzata nyújtott be és amelyek nagy mértékben meg fogják határozni a város fejlődési irányát a következő években.

A város vezetése korábban sem titkolta, melyek azok a célok, amiket pályázati forrásból kíván megvalósítani. Május elejéig hat projekt került benyújtásra és további három pedig az előkészítés szakaszában volt. Jelenleg tizenegy anyag benyújtásán vagyunk túl, további hármon pedig még dolgoznak az önkormányzat szakemberei. A tizenegy anyagban megpályázott összeg meghaladja a nyolc és fél milliárd forintot. Ez alkalomból - az országban egyedülálló módon – a Városházán kialakított projektterv asztalon bárki személyesen is beletekinthet a már befogadott, döntésre váró projektdokumentumokba. - Büszke vagyok a kollégáimra, akik nagyon sokat és nagyon jól dolgoztak rövid idő alatt, illetve köszönöm mindazon együttműködő partnereinknek, akik segítették elkészíteni ezeket a beadványokat. Mindenki számára elérhetővé tesszük a dokumentumokat, meggyőződésem, hogy a pályázatainkban megjelölt célok támogatásra érdemesek és a város közösségének érdekeit szolgálják. Azt ajánlom valamennyi pápai polgárnak, hogy amennyiben erről személyesen is meg kívánnak győződni, tegyék meg, lehetőséget kínálunk a pályázatok tartalmának megismerésére itt a Városházán - hangsúlyozta a sajtótájékoztatón. Meglátása szerint, minél nagyobb a nyilvánosság a helyi közügyekben, annál nagyobb bizalom remélhető azok támogatására.

A pályázati célok között orvosi rendelők korszerűsítése, szociális szolgáltatás infrastruktúrájának fejlesztése, közlekedésfejlesztés, csapadékvíz-elvezetés rendezése, barnamezős területek rehabilitációja, turisztikai attrakciófejlesztés, piacrekonstrukció és ipari parki fejlesztések is szerepelnek.

Dr. Áldozó Tamás kiemelte, a 8,5 milliárd forint összértékű beruházási tervben a város rövid-középtávú fejlesztési igényeinek jelentős része összegződik. A városvezető azt reméli, hamarosan megszületnek az első döntések a benyújtott pályázatokról és ezek valamennyi pápai érdekét szolgálják majd.

Az önkormányzat lehetőséget biztosít arra is, hogy a lakosok véleményezzék a benyújtott pályázati anyagokat. A dokumentumok a Városháza első emeletén, a polgármesteri titkárságon tekinthetők meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.