Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Július 08. 08:58, szerda | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), papa-ma.hu

Már biztos: Megye 2-ben indul a Perutz, játékosokat toboroznak

Már biztos: Megye 2-ben indul a Perutz, játékosokat toboroznak

Ezidáig kérdéses volt, hogy a pápai felnőtt labdarúgás milyen formában, melyik osztályban szerepelhet a jövőben. Eldőlt, egyelőre az nb3-ról is le kell mondania a Perutznak, mely a megyei másodosztályban fog indulni.

Áldozó Tamás polgármester május végén nyilatkozott arról, hogy a pápai önkormányzat megvonja a támogatást a Lombardtól,és új alapokra kívánja helyezni a pápai labdarúgást. A városvezető akkor is kevés esélyt látott az nb3-mas indulásra, mára pedig biztossá vált, hogy a megyei másodosztályban fog szerepelni a Pápai Perutz.

Az újrainduláshoz lelkes pápai futballkedvelők új sportszervezetet hoztak létre, mely a Lombard Baráti Körből alakult át, új neve pedig Pápai Perutz Futball Clubra módosult, mely a július 3-ai határidőig beadta nevezését a megyei pontvadászatba, amit a Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség (VMLSZ) el is fogadott. A szövetség döntése értelmében az új csapat a megyei másodosztályban kezdheti meg a küzdelmeket, a csapat edzője pedig a korábban az U21-es alakulatot irányító Marton Miklós lett. Mint megtudtuk, a vezetőségnek az elkövetkezendő hetekben nem egy, hanem mindjárt két együttes keretét is ki kell alakítania, ugyanis a VMLSZ úgy határozott, a megyei pontvadászatban is kötelező a Perutz FC-nek U19-es csapatot indítania. Azt a kérelmet, miszerint az országos kiírásban induló PELC U19 számítson a Perutz utánpótlás alakulatának, a szövetség elutasította. A támogatók mellett így a legfontosabb teendő a két új együttes játékosállományainak kialakítása, ezt elősegítendő a PELC korosztályos csapatai, valamint az újonnan alakult Pápai Perutz FC július 15-én szerdán és július 20-án hétfőn 18 órai kezdettel 13 éves kortól egészen a felnőtt korosztályig játékos toborzót hirdet a Perutz Stadionba. Ennek keretében a PELC edzőgárdája Lengyel Ferenc szakmai igazgató vezetésével toborzó edzést tart, melyen természetesen a Perutz FC részéről Marton Miklós is jelen lesz. További információk hamarosan.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.