Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Június 15. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ezen a területen atlétikai és teniszpálya, kutyafuttató, skate park, valamint tekepálya épül

Ezen a területen atlétikai és teniszpálya, kutyafuttató, skate park, valamint tekepálya épül

Mint arról korábban beszámoltunk, a város kilencedik sikeres TOP-os pályázatának köszönhetően, úgynevezett barna mezős beruházás keretében rehabilitálnak egy összesen mintegy 7 hektáros elhanyagolt területet.

A ma délutáni sajtótájékoztatón Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő elmondta, az eddigi nyolc sikeresen benyújtott pályázat után hivatalossá vált, hogy a legnagyobb keretösszegű fejlesztési terv is támogatást kapott. Ezzel az eddig elnyert forrás összege meghaladja a hat milliárd forintot.

Tekintse meg a szóban forgó beruházás terveit:

A fenti képen jól látható, mennyire elhanyagolt területről van szó, melyen elszórtan ipari, mezőgazdasági létesítmények maradványai találhatók. - Ez az 1,7 milliárd forint egy városrész rendbetételét jelentheti, továbbá sport és rekreációs célra szánt létesítmények kerülnek kialakításra - mondta el Kovács Zoltán.

Áldozó Tamás polgármestertől megtudtuk, a pályázatnak két fő beavatkozási területe lesz. Az egyik a Schwenczel rét, a másik pedig (a fenti képen is látható), a Téglagyári út és a Várkertfürdő közötti terület. Előbbi egy pihenő parkká alakul át a tervek értelmében, továbbá egy záportározó is megépítésre kerül, mely túl azon, hogy látványtó funkciót tölt be, összegyűjti a Terv utca és környékének csapadékvizét. - A Téglagyári út környéke ma nehezen vállalható, romos házak, elhagyott ipari és mezőgazdasági épületekkel. Ugyanakkor a szomszédságában olyan nagy presztizsű területek vannak, mint a Várkertfürdő, vagy a kemping. Ezzel a beavatkozással az említett területek felértékelődnek - mondta el a városvezető.

Megépül egy atlétikai pálya, mellette kiegészítő létesítményekkel és egy tekecsarnokkal. - Pápán a teke emblematikus sportágnak számít, az elmúlt hetekben Németh Máté a junior világbajnokságon bronzérmet szerzett, de a városi bajnokság is nagy létszámban bonyolódott a korábbi években. Bízom benne, hogy ezzel új lehetőségek nyílnak meg a teke előtt, egyúttal tisztelgünk azoknak a sportembereknek, akik más városokba átjárva tartották életben ezt a sportágat az elmúlt időszakban - fogalmazott Áldozó Tamás. A beruházás részeként tenisz-, streetballpálya, felnőtt játszótér, kutyafuttató épül, de korábban nagy vihart kavart skateboard pálya is helyet kap majd a területen.

A polgármester szerint a szóban forgó fejlesztés a város évtizedekkel ezelőtt megkezdett tudatos politikájának a része, hogy Pápán a fiataloknak értelmes sportolási és szabadidőeltöltési lehetőségeket tudjanak kínálni. A városvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy a már bejelentett fejlesztések között összefüggés rajzolódik ki, így látható, hogy a Várkert és az Erzsébet liget megújítása, a Várkert út és a Téglagyári út kereszteződésébe tervezett körforgalom, valamint a Téglagyári út és aSchwenczel rét rehabilitációja három különálló projekt része, mégis szorosan összefüggnek, valamint további, távlati terveknek is megágyaznak.

A sajtótájékoztatón elhangzott, tervben van a jelenleg magántulajdonban lévő, volt Vasas-pálya megvásárlása és fejlesztése is, mely ebben az esetben illeszkedhetne a fenti beruházás keretében megújuló területhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.