Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Május 25. 13:14, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Hétfőn kezdődnek az idei kátyúzási munkálatok

Hétfőn kezdődnek az idei kátyúzási munkálatok

A tavalyi évhez hasonlóan idén is nagyobb, egybefüggő felületek újraaszfaltozásával próbálják javítani a város úthálózatát, a Gróf út és a Várkert út kereszteződésénél veszi kezdetét a munka hétfőn.

Nem húsz, hanem ötven kilométer új út kellene

Áldozó Tamás polgármester a ma délelőtti sajtótájékoztatón reagált azon ellenzéki felvetésekre, mely szerint 15-20 kilométernyi utat azonnal fel kellene újítani Pápán. A városvezető szerint ez a szám lehet akár 50 is, miután a város hasonló, rendszerszintű problémákkal küzd, mint más települések. - Az elmúlt évtizedekben külön forrás az önkormányzatoknál a közúthálózat fejlesztésére nem állt rendelkezésre, belterületi utak felújítására csak alkalomadtán lehetett pályázni. Jobbára csupán saját forrás felhasználására volt lehetőség, ez viszont az elmúlt 5-10 évben nem állt rendelkezésre Pápán - fogalmazott Áldozó Tamás. A polgármester elmondta, az év elején megbíztak egy céget a pápai úthálózat teljes körű felmérésével, ennek megfelelően szeretnének egy olyan koncepciót összeállítani, ami logikussá teszi az útfelújítások sorrendjét. Hogy ezen felújítások milyen forrásból valósulhatnának meg a jövőben, arról nem szólt a polgármester.

25+25 millió forint

A sajtótájékoztatón elhangzott, tavasszal 25 millió forintból javítják a belterületi utakat, ősszel pedig - amennyiben az adóbevételek úgy alakulnak - hasonló léptékű kátyúzást terveznek.Bakó István, a Városgondnokság intézményvezetője elmondta, a közbeszerzési eljárást a Finisher 2003 Kft. nyerte, így a nagy, egybefüggő területek újraaszfaltozását ők fogják elvégezni. A kisebb lyukak eltüntetését a Városgondnokság saját hatáskörben oldja meg, egy egyszerűbb technológiával, lehetőség szerint a bejelentést követő 24 órán belül (Ha ön is kátyút lát, jelentse be!).

Félpályás lezárások

Albert Henrietta, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. munkatársa elmondta, 2360 négyzetméter aszfalt cseréjét hajtják végre a tavaszi kátyúzás során. A szakember türelmet kér a közlekedőktől, ugyanis félpályás lezárásra kell számítani a munkaterületeken. A Gróf úton egy hosszabb útszakasz teljes burkolatcseréjével kezdődik meg a munka, majd a Győri úton folytatódik és a Vásár utcán ér véget. Az időjárás függvényében másfél-két hét alatt végez a kivitelező. A tervezéskor figyelembe vették, hogy az agrárexpo és a játékfesztivál között mindenképpen végezzenek a munkálatokkal, így a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozva az autósoknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.