Városlista
ma: 25 °C holnap: 29 °C
2016. augusztus 24, szerda - Bertalan

Hírek

2016. Február 27. 19:58, szombat | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Papa-ma.hu

Gólzápor a nyitányon

Gólzápor a nyitányon

Kilenc gól született a pápai Perutz Fc és a Balatonalmádi találkozóján. Nem mostanában láthatott ennyi találatot a hazai publikum.

A két csapat őszi összecsapását tekintve, ahol nem született egyetlen gól sem, nem sokan tippelhettek gólgazdag mérkőzésre. A téli pihenő alatt jócskán megerősödött pápai alakulatnak nem volt szüksége sok időre, hogy megszerezze a vezetést, már a 32. másodpercben Mészáros Dávid révén betalált a balatonpartiak hálójába. A hatodik percben Iványi szögletét Kovács csúsztatta meg a hosszún érkező Szabónak, aki közelről a léc alá lőtt 2-0. Bő húsz perc kellett a vendégeknek, mire eljutottak Simon kapujáig, előbb egy szabadrúgás a felső lécet érintve hagyta el a játékteret, majd három perccel később Károlyi bal felsőbe tartó löketét tolta ki a pápaiak kapusa. A második félidőben nyílt sisakos játék alakult ki, sok figyelmet nem fordítottak a védekezésre a főszereplők, előbb Simon hatástalanította Horváth ziccerét, majd Iványi tekert a bal kapufa mellé. Az 56. percben háromra nőtt a Perutz előnye, Mészáros remek ütemű kiugratását Venczel gurította a jobb sarokba 3-0. Ekkor már szinte mindenki elkönyvelte a magabiztos hazai sikert, csakhogy nem ez a forgatókönyv valósult meg. Az 57. percben Simon ütközött a tizenhatoson belül Hofferrel, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, a labda mögé Horváth Benjámin állt, aki nagy erővel a kapu bal oldalába lőtt 3-1. Két perccel később ismét a vendégek örülhettek, megint Horváth talált be, ezúttal egy jogtalanul megítélt szabadrúgást tekert a bal alsóba 3-2. Tíz perccel később megint kettőre nőtt a hazaiak előnye, Szabó jó ütemű kiugratása után a csereként beállt Nagy Péter tolta el a labdát a kimozduló kapus mellett, aki elhúzta a támadó lábát, a labda viszont így a támadást kísérő Venczel elé került, akinek csak az üres kapuba kellett gurítania 4-2. Tíz perccel a lefújás előtt megint három lett a különbség, Horváth Ádám beívelését Borda kapus épp Szabó Zoltán elé ütötte, aki egy átvétel után a kapu közepébe bombázott 5-2. Egy minutummal később Venczel kapott remek labdát a leshatáron – ismét Szabó volt a feladó – a támadó azonban a kimozduló kapus felett centikkel mellé emelt. A kimaradt lehetőség megbosszulta magát, Hoffer szabadrúgását ugyanis Zömbik a 83. percben a hálóba csúsztatta 5-3. A hosszabbítás utolsó másodperceiben egy jobb oldali bedobás után Hoffer fordult be, majd ballal a jobb sarokba tekert, kialakítva ezzel az 5-4-es végeredményt.

Marton Miklós: A védelmünk a kapussal egyetemben ma nem állt a helyzet magaslatán. Az első félidőben a két gyors gól után nagyon gyengén futballoztunk, szünetben sikerült rendet tenni a fejekben, ennek köszönhető a második 45 percben látott játékunk. Szép gólokat lőttünk, lehetett volna még több is, hiszen kimaradt néhány ziccer, két 100 százalékos tizenegyest sem kaptunk meg, ettől függetlenül ha a védelmünket rendbe tesszük, és a második félidei játékot tudjuk produkálni, nem lesz gond - mondta a papa-ma.hu-nak az edző.

Perutz FC – Balatonalmádi 5-4 (2-1) Gsz.: Mészáros, Venczel 2, Szabó Z. 2 ill. Horváth 2, Zömbik, Hoffer

Perutz FC: Simon – Németh M. (’78 Horváth Á.), Kovács, Orovecz, Erdősi (’67 Nagy P.) – Iványi, Szabó Z., Somogyi, Györkös – Mészáros (’81 Palkovics), Venczel (’82 Véber)

Balatonalmádi: Borda – Jakab (’52 Hencz), Zömbik, Blaski, László – Hoffer, Károlyi (’75 Primusz), Steger, Szabó (’62 Nagy) – Horváth, Benedek

A bajnokság március 6-án Herenden folytatódik, majd március 12-én 15 órától Sümeg látogat Pápára.

Fotó: archív (veol.hu)

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2016. Augusztus 06. 10:17, szombat | Helyi sport

Vasárnap futóverseny lesz a városban

A CardioMAX Sportegyesület első ízben rendez futóversenyt Pápán. Mini- és félmaraton szerepel a távok között.

2016. Augusztus 05. 10:22, péntek | Helyi sport

Magabiztos Klausz győzelem Fehérváron

A Székesfehérvár Rallyen Kecskeméti Balázs diktálta Klausz Kristófnak az itinert a Peugeot 208 R2 jobb oldaláról, és kiváló közös munkájuknak köszönhetően újabb kategóriaelsőségnek örülhettek.

2016. Augusztus 04. 08:05, csütörtök | Helyi sport

Nemzetközi kézilabda fesztivál lesz Pápán

Augusztus 7-13. között huszadik alkalommal, 28 ország 167 csapatának részvételével rendezik meg a Cell-Cup elnevezésű nemzetközi kézilabda fesztivált.

2016. Június 08. 13:11, szerda | Helyi sport

Eldőlt: Marad megye 1-es a Perutz

Csak a bajnokok léphetnek magasabb osztályba, közülük sem mindenki. A Veszprém osztályozót kell hogy játszon.