Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Január 25. 17:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Együttműködési megállapodást írt alá a PELC és az Illés Akadémia

Együttműködési megállapodást írt alá a PELC és az Illés Akadémia

A megállapodás aláírását megelőzően Nagy Mihály, a PELC szakmai vezetője elmondta, hosszú előkészítés előzte meg ezt az ünnepélyes alkalmat, hozzátéve, egy mindkét fél számára előnyös egyezség jött létre a két nevelőegyesület között.

Bakos Roland, az Illés Akadémia szakmai igazgatója arról beszélt, hogy ugyan rendkívül örömteli ez az alkalom, de nem újkeletű a közös munka, hiszen a PELC-cel hosszú évek óta együttműködik az akadémia, nagyon jó a kapcsolat a két klub között. - A szakmai kooperáció célja, hogy mi megmutassuk, milyen munka is folyik az Illés Akadémián, így akár a PELC edzőinek a továbbképzéséhez is hozzá tudunk járulni, illetve a tehetségesebb fiatal labdarúgók fejlődését is tudjuk segíteni, a közös munkában - hangsúlyozta.

Grőber Attila, a PELC elnöke úgy fogalmazott, hogy amikor felmerült az együttműködés megkötése a két klub között, ő azt mondta, hogy csak olyan egyezséget érdemes aláírni, amelynek a központjában a gyermekek állnak, hiszen sok olyan fiatal labdarúgó van, akik aztán nem a profi labdarúgásban találják meg a helyüket az életben, ezért fontos, hogy a civil életre is felkészüljön egy ifjú futballista. Grőber Attila szerint Szombathelyen ez a feltétel is adott.

Tóth Péter, a PELC ügyvezető igazgatója azzal egészítette ki az elhangzottakat, hogy céljuk a folyamatos szakmai fejlődés, és a játékosokban rejlő tehetség kiteljesedése, amelyekhez hozzájárulhat az Illés Akadémáival való együttműködés. Az igazgató bízik abban, hogy ezzel a megállapodással elmélyülhet a két klub kapcsolata, közös programok szervezésében, oda-vissza látogatásokban, a folyamatosan fennálló kapcsolatban.

Illés Béla, az Illés Akadémia alapítója hangsúlyozta, az együttműködésnek nagy jelentősége van abban, hogy a tehetségesebb gyermekek ki tudjanak teljesedni. - Itt nem arról van szó, hogy megnézünk egy-egy tehetséges labdarúgót, és néhány mérkőzés alapján döntünk a leigazolásáról, hanem betekintést kapunk a PELC edzői által készített értékelésekbe, többször eljöhetünk megtekinteni a játékosokat, illetve a labdarúgó is eljön hozzánk, akár egy éven át is megfigyelhetjük a játékát a mi csapatunkban és ő is megismerkedhet a nálunk folyó munkával, a szülőkkel együtt. Így mindkét fél magabiztosabb döntést tud hozni az esetleges átigazolás kérdésében - mondta el Illés Béla.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.