Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Március 03. 19:38, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Pápa-ma.hu

Perutz: Egy pont a nyitányon

Perutz: Egy pont a nyitányon

Vezetett, de végül az egy ponttal be kellett érnie a pápai csapatnak, a III. kerület vendégeként.

III. kerületi TVE - Perutz FC 1-1 (0-1) Gsz.: Petneházi ill. Tóth M.

III. kerületi Torna és Vívó Egylet Stadion, v.: Zierkelbach (Legeza, Szabó).

III. kerületi TVE: Jeszenszky - Hámori, Kaszai, Rabatin (Szántó 91.), Petneházi, Borvető, Kürti, Pleszkán (Rácz 70.), Szalai, Sorecz, Erdei, edző: Gál István.

Perutz FC: Szigeti - Nagy, Dóczi, Császár, Böröczky - Baldauf, Ivancsics (Benecz 78.), Iványi (Bohner 63.), Szilágyi - Szabó Zs. (Hanzl 78.), Tóth M., edző: Rozmán László.

A 2019-es év első tétmeccsén mindjárt rangadót vívott a Hévízi úton a pápai együttes, hiszen a pápaiak előtt egy ponttal álló, negyedik helyezett III. kerületi TVE otthonába utazott a gárda. Ősszel a szezon egyik legjobb játékával 5-2-re ütötték ki a fővárosiakat a sárga-kékek, a cél most is a három pont volt a bajnokság folytatásának hetében edzőváltáson átesett óbudaiak ellen.

A pápaiak kezdőcsapatában két téli szerzemény, Tóth és Szilágyi kapott helyet, a kapuban pedig a saját nevelésű Szigeti Ákos állt, érdekesség, hogy a Pápa első számú hálóőre, Sánta András még a kispadon sem foglalt helyet. Jó szellemben, fölényben futballozott az első 45 percben a pápai alakulat, ennek köszönhetően a 38. percben sikerült is megszereznie a vezetést. A Perutz új igazolása, Tóth Milán volt eredményes, aki épp a III. kerület csapatától érkezett a Várkert útra, a támadó egy jobb oldali beadást helyezett a hálóba 0-1.

A második félidő hatodik percében tíz emberre fogyatkozott a hazai gárda, az 51. percben Szalai Vilmost küldte le a játékvezető, miután szándékosan odarúgott Szabó Zsoltnak. Tíz perccel az eset után emberhátrányban is egyenlíteni tudtak a fővárosiak, Petneházi büntetőből volt eredményes, miután a játékvezető szerint kezezés történt a tizenhatoson belül. A hajrához közeledve Szabó Zsolt lábát húzták el a büntetőterületen belül, ám a játékvezető sípja néma maradt, a fennmaradó időben az eredmény nem változott, a Perutz döntetlennel kezdte az idényt.

Rozmán László: Érzésem szerint otthagytunk két pontot, nem vagyok megelégedve. Az első félidő rendben volt, a kezünkben volt az irányítás, a vezetést is megszereztük. A második játékrészben rossz szellemben játszottunk, mintha a kiállítás minket zavart volna meg jobban. Kapkodtunk, ívelgettünk, emiatt meg kellett elégednünk az egy ponttal.

A pápai csapat március 10-én 14:30-tól Dunaharaszti csapatát fogadja.

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.