Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Március 10. 19:18, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Csalódást keltő eredmény és vitatott bírói döntések a tavaszi szezon első meccsén

Csalódást keltő eredmény és vitatott bírói döntések a tavaszi szezon első meccsén

A tabella nyolcadik helyén álló III. kerületi TVE ellen vágott neki az NB III-as labdarúgó bajnokság tavaszi idényének a Perutz FC.

Kiváló futballidőben, szép számú nézőközönség előtt rendezték a párosítást, melyen a hazaiak célja nem is lehetett más, mint a visszavágás, egyúttal a bajnoki pontok itthon tartása. Ősszel ugyanis emlékezetes mérkőzést játszottak a csapatok, a fővárosiak úgy nyertek 3-2-re, hogy Gálfi kiállítását követően a 28. perctől emberhátrányban futballoztak, ám a pápaiaknak 60 perc alatt sem sikerült élni az emberelőnnyel, így pont nélkül maradtak. A vendégek győzelemmel hangoltak a szombat délutáni találkozóra, hiszen 6-0-ra kiütötték a Csornát, az Ajka - Perutz megyei rangadó pedig a pálya állapota miatt elmaradt.

A vendégeknél nem volt hiányzó, Tóth András a legerősebb kezdő 11-et küldhette pályára, míg Marton Miklós keretéből Horváth Tamás, Böröczky Bálint, Domján Roland sérülés, Baldauf Konrád eltiltás miatt hiányzott, a Perutz edzője a Sánta - Bohner, Császár, Nagy B., Kozma - Jurik, Somogyi - Németh, Hanzl, Skriba - Szabó Zs. összetételt favorizálta. Pokolian indult a mérkőzés hazai szempontból, hiszen a 9. percben büntetőhöz jutott a III. kerület: a játékvezető szerint Császár buktatta Hamart. A labda mögé Kaszai állt, aki a jobbra vetődő Sánta mellett a kapu bal oldalába helyezett 0-1. A bekapott gól teljesen megzavarta a pápaiakat, és három perccel később Nagy Tamás lövése után kis híján kettőre nőtt a különbség. A 20. percben jogos tizenegyestől fosztották meg a hazai alakulatot, ugyanis a tizenhatoson belül Móczó kezére pattant a játékszer, Jakab játékvezető sípja azonban néma maradt. Ettől függetlenül csalódást keltő játékot láthattunk a Perutztól, lassan, pontatlanul, körülményesen futballoztak, labdavesztés után nem voltak visszatámadások, így keveset birtokolták a mieink a labdát, és még ennél is ritkábban jutottak el a vendég kapuig. A 33. percben Németh beadását Skriba lőtte öt méterrel a kapu mellé, ez volt a sárga-kékek első lehetősége, majd a szünet előtt megint Skriba emelte kapura a labdát, a kint álló Palásthy azonban visszaért, és fölépaskolta a próbálkozást.

Szünet után negyed óra kellett az újabb hazai lehetőséghez, Nagy Bálint löketét a hazai kapus ujjheggyel szögletre tolta, majd Sántának akadt három alkalommal is védeni valója. A fennmaradó időben nem alakult ki veszély, így egy erősen vitatható büntetővel az ellenfél elvitte a három pontot, igaz főleg az első félidőben látottak alapján a Perutz nem szolgált rá a győzelemre.

Perutz FC - III. kerületi TVE 0-1 (0-1) Gsz.: Kaszai

Marton Miklós eltiltása miatt nem állhatott a sajtó rendelkezésére, Orovecz András másodedző a lefújás után azt mondta, nagyon rosszul kezdték a meccset.
- Mentálisan, akarati tényezőben az öltözőben maradtunk és fölénk kerekedett az ellenfél, sorra vezették a támadásokat, több lehetőségük is volt. A játékvezetői ítéletek sem nekünk kedveztek, de nem szabad erre fogni a vereséget, hiszen úgy láttam, hogy a fővárosiak jobban akarták a győzelmet, többet tettek érte. A második félidő elfogadhatóbb volt, amikor volt két-három jó passzunk és felvállaltuk a mélységi futásokat, akkor voltak lehetőségeink, igaz sajnos ezek kimaradtak.

Perutz FC: Sánta - Bohner, Császár, Nagy B., Kozma - Jurik ('67 Farkas), Somogyi - Németh, Hanzl ('80 Szedlacsek), Skriba - Szabó Zs.

III. kerületi TVE: Palásthy - Králl, Nagy D. ('46 Domokos), Grúz, Móczó - Herczeg ('65 Szabó), Szilágyi, Gálfi, Kaszai - Nagy T., Hamar ('87 Törőcsik)

A csapat március 16-án az éllovas Kaposvár otthonában lép pályára.

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.