Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2022. Február 27. 19:11, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Balatonfüreden szenvedett vereséget a Perutz

Balatonfüreden szenvedett vereséget a Perutz

A Perutz hat mérkőzés óta tartó veretlenségi szériája ma Balatonfüreden megszakadt, miután a hazaiak egy szabadrúgásból és egy büntetőből szerzett találattal 2-0-s győzelmet arattak.

Balatonfüredi FC - Perutz FC 2-0 (1-0) Gsz.: Szabó 2

Balatonfüredi FC: Erdélyi – Farkas D. (Csikós 72.), Szalai, Farkas B. (Meszlényi 46.), Józsa, Katona, Pécseli, Bartha, Szabó (Szogolovszkij 91.), Tamás (Imre 62.) Tóth. Edző: Borgulya István.

Perutz FC: Szigeti – Kalász (Mogyorósi 75.), Zsirai, Bence, Nagy T. – Hanzl, Katona, Nagy Z., Hajnal (Jurik 61.)– Oláh, Márton (Németh 61.). Edző: Weitner Ádám.

A Perutz FC facebook oldalának beszámolója szerint már a nyolcadik percben megszerezték a vezetést a vendéglátók: Nagy Tamás szabálytalansága után szabadrúgáshoz jutott a Füred, a labda mögé Szabó állt, aki a kapu jobb oldalába tekert 1-0. Negyed óra elteltével közel járt a Pápa az egyenlítéshez, ám Nagy Zalán szögletét Katona a felső lécre csúsztatta. A 22. és a 25. percben is nagy védést mutatott be a hazai portás, aki előbb Hanzl, majd Nagy Zalán lövését hárította. A 38.percben már Erdélyi is verve volt, Hanzl okos tekerése azonban a bal kapufa mellett centikkel hagyta el a játékteret. Az első félidő utolsó helyzete Farkas Balázs nevéhez fűződik, aki ziccerben léphetett ki, Szigeti lábbal védett.

Az 57. percben egy szép támadás végén Hajnal próbálkozhatott, megpattanó lövését az egyik védő a gólvonalról vágta ki. A hajrához közeledve előbb Szabó szabadrúgására ért le a pápai kapus, majd Oláh löketét paskolta fölé Erdélyi. A 87.percben egy szöglet után az előrehúzódó Némethet rúgták fel a tizenhatoson belül, a játékvezető sípja azonban néma maradt. Az ellentámadásból büntetőhöz jutott a Füred, mivel a játékvezető szerint Szigeti szabálytalanul szerelt a tizenhatoson belül. A tizenegyest Szabó magabiztosan a jobb sarokba lőtte, amivel kialakult a 2-0-s végeredmény.

Weitner Ádám: Jól kezdtük a mérkőzést, aztán finoman fogalmazva is egy nagy egyéni hibából, szabadrúgásból hátrányba kerültünk. A bekapott gól után is a mi akaratunk érvényesült, több helyzetünk, ziccerünk is volt, de nem tudtunk egyenlíteni. A második félidőre még motiváltabban jöttünk ki, próbáltuk feltörni a masszív, hazai falat. Úgy gondolom, a hajrában nem kaptunk meg egy tizenegyest, sajnálom, hogy így alakult, de megyünk tovább.

Borgulya István: Gratulálok a csapatomnak, egy nagyon jó alakulatot sikerült legyőznünk. Nagy csatában tudtunk az ellenfél fölé kerekedni, remélem, hogy önbizalmat ad a múlt heti és a mai siker és megindulunk felfelé a tabellán.

A Perutz március 6-án 16 órai kezdéssel az Andráshidát fogadja.

Fotó: Perutz FC

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.