Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Április 28. 13:37, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A tervezettnél tovább tart a forgalomkorlátozás a Fő téren

A tervezettnél tovább tart a forgalomkorlátozás a Fő téren

Azt tervezték, hogy ma már megnyithatják az autósforgalom számára a lezárt szakaszt, de munka közben kiderült, célszerűbb, ha nagyobb felületeket javítanak ki.

- A hónap elején elég komoly havazás volt, ami nem segítette a munkavégzést, hiszen elég nagy hideggel járt együtt. Egyrészt ez is akadályozza a garanciális javítások befejezését, másrészt a kivitelező, miután elkezdte a kövek felszedését, illetve a fugázást, azt tapasztalta, hogy célszerűbb nagyobb területet megjavítani, így hosszabb ideig nem lesz szükség újabb karbantartási munkákra - mondta el Molnár István, a Városfejlesztési Osztály vezetője.

A garanciális javítást végző kivitelező cég vezérigazgatója elmondta, három helyen dolgoznak a téren. Már végeztek a Korvin utcai csomópontnál található, megsüllyedt folyóka újjáépítésével, csakúgy, mint a forgalom által használt utak kövei közti fuga javításával. - Úgy terveztük, hogy a fugák mintegy 30 százalékát kell kicserélnünk, szemrevételezéssel előzetesen ez így látszott. Amikor elkezdtük kivágni a rossz fugákat, kiderült, hogy célszerű kicserélni valamennyi fugát. Nagyobb szilárdságú anyagot használtunk, bízunk benne, hogy tartósabb is lesz - mondta el Vörös László.

Az Esterházy-kastély és a Nagytemplom között található forgalomlassító sziget köveinek felszedésekor kiderült, hogy a térkő alatti ágyazó anyag elmorzsolódott. - A terveknek megfelelően kőzúzalékot használtunk az építéskor, mely folyamatosan morzsolódott. Az a döntés született, hogy az egész területet felszedjük, lebetonozzuk, majd újrakövezzük - mondta el a vezérigazgató hozzátéve, a kötési idő miatt jelentősen meghosszabbodik az útlezárás. Az egyik oldallal már végeztek, de 6-7 napos kötési idő után tudják csak folytatni a munkát az út túloldalán. Vörös László az autósokat arra kéri, hogy a forgalomkorlátozás alatt is tartsák be a közlekedési szabályokat. A munkálatokkal legkorábban május közepéig végeznek, de rossz idő esetén csak május végétől vehetik újra birtokba az autósok a Fő tér útjait.

A Fő térre öt év garanciát vállalt a kivitelező, amely jövőre jár le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.