Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Szeptember 21. 09:58, csütörtök | PR
Forrás: (x)

A matrac és a minőségi alvás - Hogyan hat a matrac az alvás minőségére?

A matrac és a minőségi alvás - Hogyan hat a matrac az alvás minőségére?

Az egészség fontos része a 8 órás, kiegyensúlyozott alvás. Ennek alappillére a megfelelő matrac megtalálása, hiszen csak a testünk, a gerincünk számára legjobb matracon tudunk békésen álomba szenderülni.

A mindennapi stressz sokszor ugyanis nem hagyja aludni az embert, folyamatosan termelődik a testben a kortizol hormon.

Ezzel csak úgy tudunk megbirkózni, ha végigaludjuk az éjszakát, és másnap erőnk teljében tudunk felébredni. Szerencsére a 21. századi matracok technológiája lehetővé teszi, hogy mindenki ráleljen a testéhez legjobban illő matrachoz, ami lehetővé teszi a pihentető alvásminőség elérését.

7 zónás táskarúgós matracok

A matracfajta kialakításában kulcsszerepet játszik 7 zóna, azaz 7 nyomási pont. Ezek segítik a tökéletes alvásminőséget. A matrac táskarúgói egymástól teljesen függetlenül működnek.

Mit jelent mindez? Rendkívül rugalmasak és ragyogóan alkalmazkodnak a testünk mozgásához, mindig tökéletesen illeszkednek az aktuális fekvési helyzetünkhöz, kényelmessé teszik az adott fekvési pozíciót.

A DHT, azaz duplán edzett acélrúgórendszer

A modern matractechnológia egyik élenjáró képviselője, hiszen évekig megtartja stabil formáját a matracban.

Egy masszív változatról beszélünk: ez a rúgó valamennyi testtípusnak kiváló támaszt nyújt, és képes megőrizni a gerincünk ideáli helyzetét a fekvési pozícióban. A DHT rúgók csúcsminőségét jól jellemzi, hogy remekül teljesítettek a nemzetközi teszteken.

A memóriahab technológia

E matrac „lelke” a nagy sűrűséggel rendelkező viszkoelasztikus memóriahab, a gerinc alvás közbeni alátámasztásának professzionális képviselője.

A memóriahab flexibilis kialakítása által képes felvenni és megtartani a testünk alakját. Vagyis a lehető legjobb komfortérzettel átöleli a testet, így ad kellemes alvási élményt, az éjszakai ellazulás érzését.

Memory Coil, a memória rúgós technológia

Szintén egy modern fejlesztésről beszélünk kis átmérőjű és finoman huzalozott rúgós kialakítással, így sokat hozzátesz a jó alvásélményhez. Ez egy innovatív memória rúgós technológia, a Yatas fejlesztése. Az alvást elősegítő céllal kerültek a matracba memóriarúgók, amelyek a memóriahab tulajdonságát képviselik, extra komfortot nyújtva a pihenésre vágyóknak.

Fire Wire technológia

A légáteresztő technológia megújulása rengeteget tud adni a matrac kényelemérzetéhez! Lehetővé teszi, hogy az éjszakai alvás során a matrac „lélegezzen”, és magasabb komfortot teremtsen az alvás óráiban. A kialakítás titka a kis átmérőjű, finoman huzalozott rúgók sokasága a matrac belsejében.

Vákuumcsomagolt hibrid matracok

Vannak olyan hibrid kialakítású matracok, amelyek táskarúgók alkotnak, egyúttal vákuumcsomagolhatóak. Ez a matracfajta egy izgalmas átmenet a rúgós és habos matracok adottságai között. A táskarúgók a test tökéletes alátámasztásáról gondoskodnak, meghittséget kölcsönözve az alvásnak.

A hideghab „szuperképessége” más természetű: abban rejlik, hogy segítse a matracon a test nyomáseloszlását, és még magasabb élményszintre emelje a kényelem érzését.

A habmatracok és hideghab matracok

Ezek kiváló minőségű rendszerint matracok, a korszerű hab technológia által. Réteges felépítéssel rendelkeznek, ez a struktúra teszi lehetővé a memóriahabos matracok magas kényelmi faktorát: ezáltal tudják átölelni a testet, és alátámasztásában is a legjobbak közé tartoznak.

A hideghab matracok a szivacsos matracok következő generációját jelentik az evolúciós folyamatban. A matractechnológia forradalmának eredményei, ennek köszönhető különleges rugalmasságuk, csodás alátámasztó erejük, optimális nyomáselosztást teremtve.

Másrészt a hideghabnak energiaelnyelő képessége van – összenyomás közben társainál lényegesen kevesebb energiát nyel el, ezért tartozik a legtartósabb matracok közé.

A hideghab matracok minden apró mozdulathoz képesek alkalmazkodni, ezzel segítve a pihentető alvást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | PR

Hogyan ismerhetők fel a száraz szem tünetei, hogy idejében kezeltethesd a problémát?

Bizonyos helyzetekben, például biciklizés vagy futás során, repülőn ülve, egy fűtött vagy légkondicionált szobában könnyen megtapasztalhatod a szemszárazságot.

2024. Április 30. 10:13, kedd | PR

7 dolog, amit jó, ha minden háztulajdonos meg tud javítani magának

Vannak, akik fázisceruzával a fülük mögött születtek és igazi ezermesterként mindent képesek megjavítani a ház körül.

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját