Városlista
2019. március 22, péntek - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2019. Március 13. 13:05, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Külső-Várkert és a Vajda Péter lakótelepi kerékpárút terveit mutatják be hétfőn a lakosságnak

A Külső-Várkert és a Vajda Péter lakótelepi kerékpárút terveit mutatják be hétfőn a lakosságnak

Elkészültek a két beruházás tanulmánytervei, melyekkel kapcsolatban várja a lakosság véleményét, javaslatait a városvezetés a hétfő délutáni lakossági fórumon.

Áldozó Tamás polgármestertől megtudtuk, a sokat emlegetett 8,5 milliárd forint elnyert uniós pályázati forrás legjelentősebb beruházásai zöld területek rehabilitációját érintik. Az úgynevezett Barnamezős beruházásból a Schwenczel rét és a Téglagyári út környéke újul meg, a Zöld Város I. projektkeretében a Várkert Bakonyérig terjedő része, a Várdomb és az Erzsébet liget szépül meg, a Zöld Város II. projekt pedig a Bakonyértől egészen a külső fenyvesekig tartó terület megújítását jelenti. Hozzátette, a Külső-Várkertre vonatkozó tanulmánytervek két változatban készültek el, melyekkel kapcsolatban a hétfői lakossági fórumon várják majd a lakosság észrevételeit, hiszen a tervezők ezeket figyelembe fogják venni a további tervek elkészítésekor.

A Városháza tárgyalótermében 18 órakor kezdődő fórumon egy másik, szintén a környékre tervezett beruházásról is megkérdezik a lakosokat, hiszen a Vajda Péter lakótelepi kerékpárút tanulmánytervei is elkészültek, szintén több változatban.

A polgármester azt mondta, hogy minden pápait vár erre az alkalomra, mivel a Külső-Várkert egy méltatlanul alul rangsorolt, de nagyon értékes zöld területe a városnak és sokat fog tudni hozzátenni a pápaiak életminőségéhez, továbbá a turizmus szempontjából sem elhanyagolható a terület hasznosítása.

A Külső-Várkert fejlesztése egyébként már évekkel ezelőtt elkezdődött, elsőként egy tavat alakítottak ki a szemétlerakó rekonstrukciójakor, majd a fenyves rehabilitációja kezdődött meg, a Bakonyerdővel együttműködve. A mostani tervekben többek között szerepel egy kerékpáros és gyalogos összeköttetés kialakítása a Téglagyári út és a Vajda lakótelep között, egy új játszótér építése, sétányok kialakítása, a látványtó rendezése, mellette egy kávézó megépítését, közvilágítás kiépítését és egy erdei futópálya kialakítását.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 22. 09:17, péntek | Helyi

Orbán Imre a vörösterrorról

A Mi Hazánk Mozgalom politikusa 100 évvel ezelőtti kommunista hatalomátvétel kapcsán emlékezett meg a vörösterrorról.

2019. Március 21. 17:42, csütörtök | Helyi

90 esztendeje hunyt el Batthyány Ilona

Napra pontosan ma kerek kilencven esztendeje, 1929. március 21-én hunyt el az első felelős magyar kormányfő, a vértanú gróf Batthyány Lajos és neje, gróf Zichy Antónia második gyermeke: Batthyány Ilona.

2019. Március 21. 17:39, csütörtök | Helyi

Üzemképtelen volt a 80 ezerért árult láncfűrész

Egy internetes csaló ügyében folytatott vizsgálatot fejezett be a Pápai Rendőrkapitányság.

2019. Március 21. 14:10, csütörtök | Helyi

Évértékelő állománygyűlés Pápán

A 2018-ban végzett munkát értékelték a pápai rendőrök.