Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Augusztus 11. 21:12, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Perutz FC

9 emberrel fejezte be a 8 gólos meccset a Perutz

9 emberrel fejezte be a 8 gólos meccset a Perutz

A pápai csapat az NB III-as labdarúgó-bajnokság hétközi fordulójában Komáromba látogatott, ahol véleményes játékvezető ítéletek miatt kilenc emberrel fejezte be mérkőzést és 5-3-as vereséget szenvedett.

Komáromi VSE – Perutz FC 5-3 (0-1)

Komárom, Molaji Sporttelep, 100 néző, v.: Kubicsek.

Komárom: Szabó – Szántó (Csernák 46.), Tóth, Schiller, Végh, Szecsődi (Tóth 46.), Szileszki (Böndi 46.), Göblyös (Vincze 76.), Gelencsér (Kalla 80.), Hajba, Csendes. Edző: Bozsik Péter.

Perutz FC: Dénes – Molnár, Bence, Zsirai, Füredi (Szalai 76.)– Köles, Hanzl, Kalász (Szilágyi 62.), Skriba (Iványi 76.)– Sandal (Jurik 84.), Oláh (Rátonyi 84.). Edző: Weitner Ádám.

A Perutz FC hivatalos facebook oldalának beszámolója szerint a hazaiak kezdtek jobban, az első húsz percben többet birtokolták a labdát, igaz, helyzetet nem tudtak kialakítani. Az első félidőben Oláh és Skriba próbálkozásánál is a helyén volt a hazai kapus, majd egy szöglet utáni lecsúsztatásról Köles és Zsirai maradt le. A 42. percben megszerezte a vezetést a Pápa: Sandal beadását két védő között Oláh fejelte a hálóba 0-1.

A szünet után hamar jött az egyenlítés, egy labdaszerzés után Végh lőtt a hálóba 1-1. A 63.percben másodszor is előnybe került a Perutz: Skriba harcolt meg egy labdáért, majd Sandalhoz passzolt, aki kilőtte a jobb sarkot 1-2. Sokáig sajnos nem örülhettek a vendégek, hiszen a játékvezető szerint Zsirai kezére pattant a labda a tizenhatoson belül (ezzel ellentétben a védő fejét érte a lövés), amiért Kubicsek játékvezető büntetőt ítélt és a reklamáló pápai játékost kiállította. A tizenegyest Tóth magabiztosan belőtte 2-2. A 71.percben már a Komárom vezetett, egy jobb oldali beadás után megint Tóth használt ki egy védelmi megingást 3-2. A 73.percben kilenc emberre fogyatkozott a vendég csapat, egy lerántásért Kölest küldte le a játékvezető, a tizenegyesnél Tóth ismét a jobb oldalt választotta 4-2. A 88.percben Tóth lövése kijött a korábban bravúrt bemutató Dénesről, a kipattanót Vincze belsőzte a kapuba 5-2. A 90.percben alakult ki az 5-3-as végeredmény, két Perutz cserejátékos, Jurik és Szilágyi kényszerítőzött, utóbbi a jobb sarokba lőtt 5-3.

Bozsik Péter: Húsz perc után a vendégcsapat magára talált és több helyzete is volt. Könnyű góllal kerültünk hátrányba, de a második félidőben tudtunk egyenlíteni, majd egy helyezkedési hiba miatt megint futhattunk az eredmény után. Az újbóli egyenlítés után a piros lapok megkönnyítették a dolgunkat, és a mérkőzés eseményeit kihasználva egy szervezett és jó képességű Pápát le tudtunk győzni.

Weitner Ádám: Az első húsz perc nem tetszett, bár helyzete nem volt az ellenfélnek. Az ivószünet után három ziccerünk volt, a negyediket sikerült belőni. Sima meccsnek ígérkezett, de a második félidő teljes káosz volt. Szakmailag nehéz értékelni, sajnos nem azon a szinten vagyunk, ahol használják a VAR-t, így addig ezeket az ítéleteket el kell fogadnunk.

A Perutz augusztus 15-én 17:30-as kezdéssel Tatabányán lép pályára.

Fotó: Perutz FC

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.