Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Október 21. 13:47, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Jobbik: Pápa a betanított munka és a közmunka fellegvára

Jobbik: Pápa a betanított munka és a közmunka fellegvára

Orbán Imre szerint nem elsősorban pápai munkahelyeken helyezkednek el a munkanélküliek, számuk csökkenésének más okai vannak.

A Jobbik helyi elnöke annak kapcsán beszélt a témában, hogy a minap Unger Tamás alpolgármester tárta a sajtó elé a legfrissebb munkanélküliségi adatokat, mely szerint rekord alacsony szintre csökkent az álláskeresők száma Pápán. Orbán Imre szerint a városvezetés magát és a lakosságot is becsapja, mivel szerinte Pápán nem jött létre annyi új munkahely, ami ezeket a számokat alátámasztaná. - Pápán nem jöttek létre új, a város gazdasági fejlődését előmozdító, az emberek boldogulását segítő munkahelyek. Pápán csak a közmunkások számát tekintve van növekedés, de a városban tapasztalható közmunkavégzés minősége és hasznossága a nullához tendál. Így marad a külföldi munkavégzés, marad a más megyébe, vagy városba való ingázás - fogalmazott a politikus.

Orbán szerint a várost 24 éve vezető fidesz munkahelyteremtő stratégiája csődöt mondott, "Kovács Zoltántól Áldozó Tamásig a polgármesterek a bérek alacsonyan tartásában voltak érdekeltek, a kvalifikált munkaerőt elüldözték Pápáról".

A jobbikos politikus szemfényvesztésnek nevezte, hogy Unger Tamás szerint növekedni fog a város adóbevétele a hátrányos helyzetűek munkába állításával. Mint mondta, a ő kitaníttatásuk jóval többe kerül, mint a munkabérük után befizetett adó mértéke. Orbán Imre szerint a "látszatintézkedéseket hozó politikusoké" a felelősség az általa felvázolt állapotokért. - Pár hónapos, semmire nem való képzésekkel nem lehet felzárkóztatni népcsoportokat, pár hónap alatt nem lehet visszaszoktatni őket a munka világába. Kormányzati és helyi szinten is megy a porhintés, a problémák megoldására adandó valós válaszok még váratnak magukra - zárta gondolatait a politikus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék