Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. December 11. 07:13, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Zord időben, de meghitt hangulatban telt advent második vasárnapja

Zord időben, de meghitt hangulatban telt advent második vasárnapja

A Gyertyafényes Advent programsorozat részeként, a karácsonyi várakozás időszakának második vasárnapján a Református Gyülekezet tagjai tették meghitté a hangulatot a Fő téren.

A tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal életre hívott adventi "flashmob" idén a nem éppen kedvező időjárási körülmények ellenére is sokakat megszólított. Ezúttal is mindenki vihetett inni -és ennivaló finomságokat, melyekkel megkínálhatta az arra járókat és a flashmob többi részvevőjét. A szívmelengető alkalomban ezúttal is tökéletesen megjelent a karácsony lényege.

A teák még gőzölögtek a kezekben, amikor felcsendült az Édenkert Pápai Református Óvoda apróságainak kedves előadása. Őket követte a PRIZ zenekar műsora, melyben bibliai igék és ifjúsági, karácsonyi énekek csendültek fel.

A városi adventi koszorú második gyertyáját ifj. Márkus Mihály református lelkész gyújtotta volna meg, ám a helyenként viharos erejű szélben erre kísérletet sem tett, a gyertya lángja csupán a lelkekben gyúlhatott fel ezúttal. A református lelkész az adventi várakozás időszaka kapcsán úgy fogalmazott, hogy a mai korban nem divat a várakozás. A fájdalomcsillapítónak is azonnal hatnia kell, nehéz a sorban állás a boltban, a hivatalokban. Egy bibliai történetet idézett Márkus Mihály, amint az őrök várták a reggelt, figyelték, mikor jelennek meg végre az első napsugarak az ég alján. - Így várjuk mi is a karácsonyt. Biztosak vagyunk abban, hogy eljön, de türelemmel várakoznunk kell rá. Az adventi várakozás nem más, mint várakozni arra, aki van, aki egyszer már eljött közénk, várakozni Jézus Krisztusra. Ma és az elkövetkező vasárnapokon is gyújtsuk meg az adventi koszorú gyertyáit és örüljünk annak, hogy Jézus Krisztus eljött hozzánk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.