Városlista
2020. augusztus 9, vasárnap - Emőd

Hírek

2019. December 10. 14:10, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Március 15. téri zebrán ütötte el a gyalogost

A Március 15. téri zebrán ütötte el a gyalogost

A rendőrök eljárást indítottak azzal a gépjárművezetővel szemben, aki egy pápai gyalogos-átkelőhelyen ütött el egy helyi lakost.

Az eljárás adatai alapján 2019. december 7-én délelőtt Pápa belterületén közlekedett személygépkocsijával egy 84 éves helyi lakos. A nő a haladása során egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen elütött egy azon áthaladó gyalogost. Az ütközés következtében a férfi a gépkocsi motorháztetejére esett, majd az aszfaltra zuhant, és a szemközti forgalmi sávban, a gyalogosnak elsőbbséget adó rendőrautó elejének csapódott. A balesetben a gyalogos megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

A sofőr ellen a közúti közlekedés rendjének megzavarása szabálysértés elkövetése miatt eljárás indult, a baleset körülményeit a Pápai Rendőrkapitányság vizsgálja.

A hasonló balesetek elkerülése érdekében kérjük, fogadják meg alábbi tanácsainkat:

  • Járművezetőként vezessenek körültekintően!
  • Minden esetben fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet, hogy elsőbbséget tudjanak biztosítani az ott áthaladó gyalogosoknak!
  • Várják meg, amíg a gyalogos átér az úttesten, hiszen az elsőbbségadási kötelezettség a gyalogos járdára való fellépéséig tart!
  • Fel kell készülni arra, hogy a gyalogos esetleg figyelmetlenül vagy szabálytalanul lép az úttestre, ezért fontos a sebesség megfelelő megválasztása, hogy a váratlan helyzetekben is időben reagálni tudjanak!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a balesetek elkerülése érdekében maguk a közlekedők tehetnek a legtöbbet a szabályok maradéktalan betartásával.
Vigyázzanak magukra és egymásra!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 08. 12:37, szombat | Helyi

Új 83-as út: Ősszel kezdődhet a kivitelezés!

Szombaton délelőtt jelentették be, hogy a 83. számú főút Pápa – Győr M1 autópálya közötti szakaszának megújításra irányuló projekt, kivitelezési költségeihez szükséges forrásbiztosításról megszületett a határozat.

2020. Augusztus 07. 17:27, péntek | Helyi

26-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma Pápán

Hat fővel nőtt az igazolt pápai esetek száma - jelentette be dr. Áldozó Tamás polgármester.

2020. Augusztus 07. 17:03, péntek | Helyi

Bemutatták a járványügyi bevetési egységet

A járványügyi bevetési egység elsődleges feladata a fertőzési gócpontok lokalizálása és a vírus továbbterjedésének megakadályozása.

2020. Augusztus 07. 13:11, péntek | Helyi

Újra kötelező a maszkhasználat a pápai piacon

A városban megszaporodott koronavírusos esetek miatt ismét szigorítanak a piac működésén.