Városlista
2020. január 20, hétfő - Sebestyén

Hírek

2019. December 10. 14:10, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Március 15. téri zebrán ütötte el a gyalogost

A Március 15. téri zebrán ütötte el a gyalogost

A rendőrök eljárást indítottak azzal a gépjárművezetővel szemben, aki egy pápai gyalogos-átkelőhelyen ütött el egy helyi lakost.

Az eljárás adatai alapján 2019. december 7-én délelőtt Pápa belterületén közlekedett személygépkocsijával egy 84 éves helyi lakos. A nő a haladása során egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen elütött egy azon áthaladó gyalogost. Az ütközés következtében a férfi a gépkocsi motorháztetejére esett, majd az aszfaltra zuhant, és a szemközti forgalmi sávban, a gyalogosnak elsőbbséget adó rendőrautó elejének csapódott. A balesetben a gyalogos megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

A sofőr ellen a közúti közlekedés rendjének megzavarása szabálysértés elkövetése miatt eljárás indult, a baleset körülményeit a Pápai Rendőrkapitányság vizsgálja.

A hasonló balesetek elkerülése érdekében kérjük, fogadják meg alábbi tanácsainkat:

  • Járművezetőként vezessenek körültekintően!
  • Minden esetben fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet, hogy elsőbbséget tudjanak biztosítani az ott áthaladó gyalogosoknak!
  • Várják meg, amíg a gyalogos átér az úttesten, hiszen az elsőbbségadási kötelezettség a gyalogos járdára való fellépéséig tart!
  • Fel kell készülni arra, hogy a gyalogos esetleg figyelmetlenül vagy szabálytalanul lép az úttestre, ezért fontos a sebesség megfelelő megválasztása, hogy a váratlan helyzetekben is időben reagálni tudjanak!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a balesetek elkerülése érdekében maguk a közlekedők tehetnek a legtöbbet a szabályok maradéktalan betartásával.
Vigyázzanak magukra és egymásra!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 20. 07:23, hétfő | Helyi

El akarta rejteni a drogot a rendőrök elől a pápai férfi

A rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 39 éves pápai férfit.

2020. Január 19. 16:50, vasárnap | Helyi

Újabb baleset a 83-ason

Árokba hajtott és az oldalára borult egy személyautó a 83-as főút Győrszemere és Nagyszentpál közötti szakaszán

2020. Január 19. 11:12, vasárnap | Helyi

Árokba borult egy autó a 83-ason

Győrszemere közelében történt a baleset.

2020. Január 18. 07:28, szombat | Helyi

Árokba borult egy autó Nyárád és Nemesszalók között

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy személyautó péntek délután, a 834-es út Nyárád és Nemesszalók közötti szakaszán.