Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2022. Július 04. 17:54, hétfő | Helyi

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére a Honvédség parancsnoka

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére a Honvédség parancsnoka

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.

A szalagot Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke kötötte fel július 4-én, hétfőn, a katonai szervezet csapatzászlajára.

Az ünnepi állománygyűlésen felolvasták dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy köszöntő levelét. Elhangzott: napjaink bonyolult biztonsági környezete egyszerre igényli az összetett reakciókat és a gyorsaságot, „emiatt önöknek az év minden napján készen kell állniuk arra, hogy a jelentkező kihívásoknak maradéktalanul meg tudjanak felelni. Ez máshogy nem is mehet, mint tudással, akarattal és felelősségérzettel, mely tulajdonságokkal felvértezve járulnak hozzá a haza védelméhez.”

Az ünnepségen – amelyen mások mellett jelen volt Kilián Nándor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága légierő haderőnemi szemlélője – Bozó Tibor vezérőrnagy ünnepi beszédében úgy fogalmazott: legyenek büszkék a Magyar Honvédség parancsnoka által adományozott zászlószalagra. „A csapatzászlón lévő zászlószalagok adjanak önöknek erőt.” Hozzátette: a csapatzászlóra azt mondják: becsület, hősiesség és tisztesség. „Az önök csapatzászlaján látszik, hogy ez nem az első szalag, tehát a bázis személyi állománya nagy tisztelettel és alázattal van feladata iránt” – jelentette ki.

Magasy Zsolt ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka válaszbeszédében kifejtette: immár 21 éve, hogy a Magyar Honvédség 47. Pápa Harcászati Repülőezred jogutódjaként, 2001. július 1-jén megalakult az MH Pápa Bázisrepülőtér. „Akkori mottónk, miszerint hitünk a jövő végigkísérte a múltat, a jelent és kíséri a jövőt is.” Az ezredes beszédében megköszönte az állomány magas színvonalú szakmai munkáját. „2011 után ma ismét gazdagabbak lettünk egy jelképpel, ami az összetartozást, a hűséget, a bajtársiasságot, a csapat iránti bizalmat és a hitet jelképezi” – hangsúlyozta az ezredes.

Az MH Pápa Bázisrepülőtér csapatzászlajának új zászlószalagját Szabó Ferenc őrnagy, evangélikus tábori lelkész áldotta meg. Az ünnepi állománygyűlés - amely a katonai szervezet csapatünnepe is volt – elismerések átadásával és az MH Légierő Zenekar Veszprém ünnepi műsorával ért véget.

Forrás: Honvedelem.hu Szöveg: Takács Vivien | Fotó: Szováthy Kinga

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:00, vasárnap | Helyi

3200 négyzetméteres Kombinált Légikikötőt adtak át Pápán

Az MH 47. Bázisrepülőtéren települő Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) újabb jelentős mérföldkövet ért el, ugyanis átadták a 3200 négyzetméteres Kombinált Légikikötőt (Combined Aerial Port Facility – CAPF) június 19-én, Pápán.

2024. Június 23. 08:00, vasárnap | Helyi

Egy éjszaka a pápai múzeumokban

Izgalmas és érdekes programok várták a kicsiket és a nagyokat egyaránt Pápán, június 22-én.

2024. Június 22. 22:31, szombat | Helyi

Barta Sándor ezredes lett a pápai légibázis új parancsnoka

Magasy Zsolt ezredes öt és fél éven keresztül volt az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoka.

2024. Június 21. 11:39, péntek | Helyi

Bekerült a Magyar Értéktárba a pápai sonka!

3 elemmel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és 2 tétellel gyarapodott a Magyar Értéktár.