Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2022. Július 04. 17:54, hétfő | Helyi

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére a Honvédség parancsnoka

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére a Honvédség parancsnoka

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.

A szalagot Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke kötötte fel július 4-én, hétfőn, a katonai szervezet csapatzászlajára.

Az ünnepi állománygyűlésen felolvasták dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy köszöntő levelét. Elhangzott: napjaink bonyolult biztonsági környezete egyszerre igényli az összetett reakciókat és a gyorsaságot, „emiatt önöknek az év minden napján készen kell állniuk arra, hogy a jelentkező kihívásoknak maradéktalanul meg tudjanak felelni. Ez máshogy nem is mehet, mint tudással, akarattal és felelősségérzettel, mely tulajdonságokkal felvértezve járulnak hozzá a haza védelméhez.”

Az ünnepségen – amelyen mások mellett jelen volt Kilián Nándor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága légierő haderőnemi szemlélője – Bozó Tibor vezérőrnagy ünnepi beszédében úgy fogalmazott: legyenek büszkék a Magyar Honvédség parancsnoka által adományozott zászlószalagra. „A csapatzászlón lévő zászlószalagok adjanak önöknek erőt.” Hozzátette: a csapatzászlóra azt mondják: becsület, hősiesség és tisztesség. „Az önök csapatzászlaján látszik, hogy ez nem az első szalag, tehát a bázis személyi állománya nagy tisztelettel és alázattal van feladata iránt” – jelentette ki.

Magasy Zsolt ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka válaszbeszédében kifejtette: immár 21 éve, hogy a Magyar Honvédség 47. Pápa Harcászati Repülőezred jogutódjaként, 2001. július 1-jén megalakult az MH Pápa Bázisrepülőtér. „Akkori mottónk, miszerint hitünk a jövő végigkísérte a múltat, a jelent és kíséri a jövőt is.” Az ezredes beszédében megköszönte az állomány magas színvonalú szakmai munkáját. „2011 után ma ismét gazdagabbak lettünk egy jelképpel, ami az összetartozást, a hűséget, a bajtársiasságot, a csapat iránti bizalmat és a hitet jelképezi” – hangsúlyozta az ezredes.

Az MH Pápa Bázisrepülőtér csapatzászlajának új zászlószalagját Szabó Ferenc őrnagy, evangélikus tábori lelkész áldotta meg. Az ünnepi állománygyűlés - amely a katonai szervezet csapatünnepe is volt – elismerések átadásával és az MH Légierő Zenekar Veszprém ünnepi műsorával ért véget.

Forrás: Honvedelem.hu Szöveg: Takács Vivien | Fotó: Szováthy Kinga

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 10:55, kedd | Helyi

Teherautók akkumulátorait lopták el egy vaszari udvarból

2023. Február 06. 12:57, hétfő | Helyi

Kábítószert találtak a rendőrök a fiataloknál Pápa belvárosában

A járőrök 2023. február 5-én este Pápa belvárosában állítottak meg egy személygépkocsit ellenőrzés céljából.

2023. Február 06. 12:00, hétfő | Helyi

Számos baleset történt az elmúlt héten a megye útjain

2023. január 30-án 0 órától 2023. február 5-én 24 óráig összesen 9 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyek közül 5 súlyos, 4 pedig könnyű sérüléssel végződött.

2023. Február 05. 05:00, vasárnap | Helyi

TOP 50-es körözöttet fogtak el - Videóval

A Pápai Rendőrkapitányság 16 rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 41 éves komáromi lakossal szemben.