Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Január 16. 14:33, kedd | Belföld
Forrás: mti

Zaklatás miatt elítéltek egy volt parlamenti képviselőt

Zaklatás miatt elítéltek egy volt parlamenti képviselőt

Zaklatás vétsége miatt 500 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Balassagyarmati Járásbíróság Z. Gy. egykori parlamenti képviselőt - közölte a Balassagyarmati Törvényszék sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

Dóczi Márta ismertette: a volt jobbikos országgyűlési képviselő 2017 júniusában szerepelt egy videóban, amelyben több közismert emberrel együtt az igazságos választási rendszer mellett állt ki.

Ezután V. T. az egyik közösségi médiumban üzent neki, emiatt Z. Gy. felhívta és a sértett állítása szerint megfenyegette őt, ezért feljelentést tett ellene. A sértett éppen Balassagyarmaton volt, a városi kapitányságon, amikor a képviselő ismét felhívta. V. T. kihangosította a telefonját, így a jegyzőkönyvet felvevő rendőrtiszt is fültanúja volt a beszélgetésnek.

Dóczi Márta elmondta: a bíróság megállapítása szerint az első telefonbeszélgetés során büntetőjogilag releváns kijelentés nem hangzott el, a másodikkal azonban egyértelműen megvalósult a zaklatás vétsége, ezért a bíróság bűnösnek találta a politikust.

Az ítélet nem jogerős, a Z. Gy. és védője felmentésért fellebbezett.

Az MTI úgy tudja, Zagyva György Gyulát ítélte el első fokon a bíróság. Tavaly júniusi sajtóhírek szerint Zagyva György Gyula és Varga-Bíró Tamás énekes azon különbözött össze, hogy a volt jobbikos képviselő támogatta Gulyás Mártonnak az új választási rendszerért indított mozgalmát, a korábban jobbikos rendezvényeken is fellépő zenész pedig ezt felrótta neki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.